Moderní válka v  RTS Real War: Rogue States
zdroj: tisková zpráva

Moderní válka v RTS Real War: Rogue States

23. 9. 2002 21:51 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

Rogue States je název chystaného expansion packu k real-time strategii Real War od Rival Interactive.

Samotný originál potkalo poměrně hodně smůly, ačkoliv šlo o celkem zajímavou moderní realistickou vojenskou strategii (nezvykle ve 2D). Původně měla totiž být vydána kolem 11. září 2001 a vzhledem k tomu, že se točí okolo terorismu, rozhodli se její tvůrci i publisher Simon & Schuster Interactive vydání pozdržet. Ani to ji však neuchránilo od ostré kritiky kvůli nedokonalé hratelnosti a především herní vyváženosti. Rival to neodradilo a všechny připomínky hodlají zúročit v Rogue States, který vychází již koncem tohoto měsíce.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva
nové obrázkykompletní galerie

Stejně jako v původní hře, i zde je podstatou realistické ztvárnění vojenských útoků, včetně skutečných uniforem, zbraní atd. Na konci Real War byl fiktivní nepřítel Států - tzv. ILA (Independent Liberation Army) - poražen US Forces. Stále si však udržel zbytky moci a základny po celé planetě a právě likvidace i těch nejposlednějších zbytků ILy bude úkolem pro hráče Rogue States v celkem 14ti singleplayerových misích. Vylepšeno by mělo být uživatelské rozhraní i AI jednotek, těch mimochodem přibude osm na každé straně. Samotné zobrazení (myšleno počet polygonů na objekt) se zvýší asi o 50 - 60%.

K dispozici bude též třicítka samostatných map, použitelných jak ve hře proti počítači, tak v multiplayeru. Kromě dílčích vylepšení MP a přidání několika nastavení budou k dispozici 4 herní mody: klasický deathmatch, mod tactical, control area (á la capture the flag z FPS) a mod local supply. Jednou z významných změn v multiplayeru bude nový prvek component commande, díky kterému budete moci sdílet se spojenci kontrolu nad jednotkami. Jak autoři proklamují, už nebudete potřebovat chat k diskusi typu "Můžeš mi tam a tam poslat takové a takové jednotky, potřebuji pomoc", ale prostě je vyberete a zadáte pokyn. Zajímavé. Uvidíme, jak celkové provedení dopadne a do jaké míry Rogue States "vychytá" chyby originální hry.
zdroj: GameSpot

kate

Nejnovější články