Battlefield 2142 aneb sbohem globálnímu oteplování
zdroj: tisková zpráva

Battlefield 2142 aneb sbohem globálnímu oteplování

8. 5. 2006 15:15 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

Pokud vám lezly krkem nedávné mrazy, asi se raději vyhněte multiplayerové akci Battlefield 2142 (naše preview), v níž nastane ještě mnohem horší situace, když většinu zeměkoule pokryje ve 22.

století ledovec. Vedle provařeného módu Conquest (opět pro 64 lidí) přibudou do hry ještě dva nové, z nichž byl zatím odhalen pouze jeden - Titan mód, jenž si zahraje nejspíše jen 32 lidí (záleží na výsledku betatestu). Odstraní z mapy veškeré objekty a namísto toho hráči, resp. velitel týmu, dostane pod kontrolu ohromné, mírně nad zemí pohybující se letiště vyzbrojené širokou paletou zbraní. To navíc poslouží i jako respawnovací bod pro hráče i vehikly. Cílem vašeho snažení pochopitelně bude zničení oponentova titána. Nejprve však musíte zlikvidovat několik bezpečnostních zařízení (checkpointů), než se dostanete k samotnému jádru lodi. Nepřipomíná vám to vzdáleně Onslaught z UT2004? Právě z Titan módu v BF2142 pochází čerstvé obrázky a také nový, skoro dvouminutový trailer (15 MB, WMV). Novinkou se jinak stane také kooperační mód pro hraní se živými hráči a boty zároveň, který by měl umocnit zážitek ze singleplayeru.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Tvůrci z Digital Illussions se při designování dostatečně krotí, aby si titul jednak název Battlefield zasloužil, takže znalec předchozích dílů v něm bude jako doma, druhak zachoval alespoň trochu tvář současného světa, proto ve hře nebudou žádné lasery apod. Veškeré vybavení bude jen futuristickou alternativou toho dnešního, ačkoliv třeba jeden typ tanku bude nahrazen dvoumístným masivním mechem T-39 a vrtulník vznášedlem. Hlavní roli zde ovšem opět bude hrát pěchota, která získá možnost stát se neviditelnou. Háček ovšem spočívá v tom, že vzduch okolo ní bude zkroucený a v tomto módu navíc nemůže střílet.

Ačkoliv bylo hraní všech Battlefieldů mnohem zábavnějších v oddílech, tuto možnost kooperace prý využívala sotva půlka hráčů a zbytečně se ochuzovala o zážitky. Aby byli v BF2142 nuceni kooperovat ve skupinách, budou body pro získávání tzv. field upgradů při týmovém hraní naskakovat rychleji. Statistiky každého hráče mají být ještě detailnější a vyčtete z nich třeba to, jakou zbraň využíváte na jaké mapě nejvíce a vaší přesnost zásahů s ní. S tím je spjatý i systém získávání lepšího vybavení (nové zbraně, tlumiče, teleskopy…) za vaše úspěchy. Veškeré nádobíčko půjde kombinovat a vytvořit tak jednu z až 1500 možných variant vojáka. Postapokalyptický Battlefield 2142 by měl vyjít příští zimu.
zdroj: GameSpot, GameStar

moolker

Nejnovější články