Specifikace grafického čipu Volari od XGI
zdroj: tisková zpráva

Specifikace grafického čipu Volari od XGI

17. 9. 2003 12:12 | Hardware | autor: Redakce Games.cz |

Jak jsme se nedávno zmiňovali, společnost XGI chystá nové GPU, které by mělo konkurovat současným produktům obou grafických gigantů, totiž nVidie a ATi.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Sebevědomí, s nímž vystupují představitelé XGI, má základ v papírově velice zajímavých parametrech chystaných grafických čipů. Jejich jméno je „Volari“ a měly by pokrýt celý trh. Všechny bude spojovat podpora specifikací DirectX 9, tedy až na nejlevnější V3 (DirectX 8.1) a mobilní Volari XP5. Nejzajímavější je asi Volari Duo, který evokuje vzpomínky na dvouprocesorová grafická monstra (např. od 3Dfx). Karta Volari Duo ponese dvě GPU taktované na 350 MHz, až 512 MB paměti DDR nebo DDR-II a bude namířena proti nejvýkonnějším Radeonům a GeForce FX.

Dvouprocesorové karty se budou vyrábět ve dvou verzích - osazené 2x V8 Ultra (2x8=16 renderovacích pipelines) nebo 2x V5 Ultra (2x4=8 renderovacích pipelines). Jednoprocesorové karty budou Volari V8, Volari V5, Volari V3 a Volari XP5. Poslední z řady vznikl ve vývojových laboratořích Trident (dnes součástí XGI). Bude zajímavé sledovat, jak se nové produkty XGI uchytí, jaký budou mít výkon, jak moc bude efektivní práce 2 GPU na jedné kartě a hlavně - jaké nám softwaroví inženýři nabídnou ovladače (thx Tantal za tip).

zdroj: XGI, e-mail

celeb

Nejnovější články