Je ovladač Nintendo Wii poněkud nenažraný?
zdroj: tisková zpráva

Je ovladač Nintendo Wii poněkud nenažraný?

19. 5. 2006 12:12 | Hardware | autor: Redakce Games.cz |

Nová herní stránka The Wiire přinesla zprávu, že ovladač Nintendo Wii, tzv.

e32006report zdroj: tisková zpráva Wii-Mote (=to je ten, co vypadá jak hranatý ovladač k televizi) je v současné době napájen pomocí baterek. Přičemž tyto se nedají interně dobít. To znamená, že ovladač nebude možné odložit do nějaké dokovací stanice, aby se v něm baterky dobily automaticky, ale ty se z něj budou muset klasicky vypáčit, přemístit na noc do nabíječky a pak je zase vrátit zpátky. Stejně se tomu děje u Xbox 360. Samozřejmě s tím, že nabíječku si budete muset uživatel dokoupit zvlášť, v ceně konzole rozhodně není.

Další zpráva se týká možné spotřeby ovladače. A to by mohl být problém. Baterky údajně ve Wii-Mote nevydrží příliš dlouho. Těch důvodů má být hned několik. Tak předně jich nemůže být příliš mnoho, maximálně dva články, kvůli váze ovladače, neb ovladač se drží jednou rukou, což by mohlo být časem únavné a na precizním ovládání pochopitelně záleží vždycky. Baterie také budou muset vyživovat řadu různých funkcí. Vibraci, instalovaný reproduktor a konečně samotné bezdrátové ovládání. Osobně se ale domnívám, že to budoucí majitelé Wii zkousnou docela bez problémů, protože pokud baterky vydrží minimálně jedno nebo dvě herní odpoledne po sobě a nebudou kolabovat uprostřed hraní, nebude si nikdo z hráčů stěžovat.

Tím spíše, že z neoficiálních zdrojů prosákla koncová cena konzole a hovoří se o hladině "kolem 200 dolarů". To je suverénně nejméně ze všech nových konzolí na trhu. Nintendo tím pochopitelně drží tradici, i jejich předchozí konzole byly takto levné. Ale je fakt, že vývojáři tentokrát šetřili úplně na všem. Hardwarové parametry nejsou přehnané a v porovnání s PS3 nebo Xboxem 360 vypadá Wii jako chudý příbuzný. Externí zdroj-cihla bude nejspíš použit z GameCube a žádná HD-DVD nebo Blu-Ray se taky konat nebude. Na druhou stranu, barvy ovladače mohou být různé. Potvrzena je minimálně černá a bílá.

zdroj: Joystiq, Sector

cappy

Nejnovější články