Overwatch od Blizzardu vyjde koncem května a nabídne i demo v podobě otevřené bety
zdroj: tisková zpráva

Overwatch od Blizzardu vyjde koncem května a nabídne i demo v podobě otevřené bety

8. 3. 2016 10:54 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Jak jsme vás včera informovali v bleskovkách, podle předčasně vydané reklamy vyjde multiplayerová střílečka Overwatch 24. května a to na PC, PS4 a Xbox One. Blizzard to dnes potvrdil oficiální tiskovou zprávou a přidal i informace o otevřené betě, v jejímž rámci si budete tuto hru moci vyzkoušet zcela zdarma. Bez předobjednávky či jiného háčku budete mít možnost zdarma vyzkoušet všech 21 hrdinů a všechny mapy – prostě dostanete k otestování celou hru a na základě bety se můžete rozhodnout o případné koupi.

Otevřená beta potrvá od 5. do 9. května. Ti, kdo si hru předobjednali se do bety dostanou ještě o dva dny dříve, tedy 3. května. K dispozici bude samozřejmě na všech platformách. Na Xbox One budete potřebovat Xbox Live Gold, na konzoli od Sony si ale vystačíte bez PS Plus, to bude třeba až na plnou hru. Stojí i za zmínku, že veškerý progres dosažený během bety bude před oficiálním vydáním vynulován.

Jelikož je v tomto žánru hodně zmatků v tom, jaká hra využívá jaký finanční model, hodí se připomenutí toho, jak to bude s Overwatch. Hra není free-to-play, normálně si ji koupíte a dostanete přístup ke všem mapám a ke všem hrdinům. Jediný zdroj dalších příjmů bude pro Blizzard plynout z Loot Boxů, které můžete koupit za reálné peníze a nebo za postup ve hře. V jejich rámci ale najdete jen kosmetické úpravy jako jsou nové kostýmy, nové emoty a hlášky.

Teď už zbývá jen se podívat na trailer oznamující datum vydání a těšit se jak na začátek května, kdy bude spuštěná open beta, tak i na 24. května, kdy hra vychází na všechny tři platformy.

zdroj: Archiv

Nejnovější články