Nástupce legendární vesmírné strategie Master of Orion vyjde koncem srpna
zdroj: tisková zpráva

Nástupce legendární vesmírné strategie Master of Orion vyjde koncem srpna

11. 8. 2016 14:04 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Po šesti měsících strávených na Steamu v předběžném přístupu se konečně blíží 25. srpen – den vydání 4X strategie Master of Orion. O téhle hře jsme už toho napsali docela dost, včetně dojmů z hraní early access verze. Takže už možná víte, že jde o reboot legendární hry z roku 1993, která pomohla definovat žánr tahových strategií, a to ne nutně jen těch vesmírných.  

Vývojáři z NGD Studios se tím pádem musí připravit na pořádně vysokou laťku. Aby zvýšili svoje šance na úspěšný přeskok, hodlají hru ještě před vydáním (i po něm) ještě podstatně vyladit a následně i přidat nový obsah. Takže na co se v plné verzi hry můžete těšit?

V první řadě na všechno, co byste od značky Master of Orion po právu očekávali. Hru pro jednoho i víc hráčů, spoustu planet ke kolonizování, taktické bitvy, diplomacii nebo třeba v dřívějších verzích nedostupný systém špionáže. Snad budou všechny zmíněné prvky fungovat bez problémů. Otazník visí obzvlášť nad bojovým systémem, který nebyl zrovna světlým bodem už v námi testované verzi a od té doby se toho podle některých ohlasů na Steamu moc nezměnilo.

zdroj: Archiv

Ale i kdyby hra v den vydání nefungovala přesně podle vašich představ, s naštvaným bušením na dveře vývojářů a dožadováním se vrácení peněz ještě radši počkejte. NGD Studios totiž plánují hru upravovat i nadále pomocí velkých updatů. Ty by měly přidat například možnost vytváření vlastních ras ve hře pro více hráčů. V singleplayeru už to funguje, ale multiplayer prostě potřebuje pořádně vybalancovat.

Změn se prý dočkají i malé civilizace, na které můžete ve vesmíru narazit, a přidána bude i podpora modování. Jak ukázala třeba taková Stellaris, mody jsou pro hru podobného typu naprosto fundamentálním plusem. Bylo by přímo šokující, kdyby se během pár měsíců nevyrojily desítky fanouškovských ras nebo planet spolu s nejrůznějšími úpravami samotných herních mechanik. To může být útěcha hlavně pro ty, kdo si zakoupí standardní edici hry místo té sběratelské, která obsahuje jednu rasu navíc a hromadu alternativních skinů pro vaše flotily. Ale nehledě na to, kterou verzi si vyberete, dostanete k ní zdarma další starou dobrou strategii – Total Annihilation.

zdroj: Archiv

Všechny dárky, plány a sliby toho, jak se budou vývojáři o hru starat, jsou rozhodně velmi sympatické. Nezbývá, než jim držet palce. Ale jak nakonec nový Master of Orion dopadne, to je prozatím ve hvězdách.         

Nejnovější články