Provozovatel World of Tanks koupil tvůrce F.E.A.R. 3
zdroj: tisková zpráva

Provozovatel World of Tanks koupil tvůrce F.E.A.R. 3

29. 1. 2013 17:15 | Byznys | autor: Petr Poláček |

Vývojáři z Day 1 Studios se naposledy předvedli loni s třetím dílem hororové akce F.E.A.R., který vzbudil u hráčů i kritiky dosti rozporuplné ohlasy. Nám se hra líbila, jiným ne, ale pro lidi z Day 1 Studios to byl poslední velký titul, na němž pracovali jako nezávislé studio. Ode dneška už tvůrci výborných MechAssaultů pro Xbox, průměrného Fracture pro PS3 a X360, potažmo portu původního FEARu na konzole budou dělat, co jim Wargaming.net řekne. Ne však pro PC, ale primárně pro konzole.

Běloruská firma Wargaming.net, která aktuálně kasíruje neskutečné sumy z hráčů free-to-play tančíkové akce The World of Tanks, se totiž rozhodla expandovat do hájemství konzolí, přičemž akvizice Day 1 Studios za 20 milionů dolarů je prvním bodem tohoto plánu. „Vstup na pole konzolových her je pro Wargaming velkým krokem vpřed v rámci expanze na nové platformy,“ sídlí své nadšení v tiskovce s celým světem Victor Kislyi, šéf Wargamingu.

Koupí Day 1 Studios tak Wargaming.net de facto otvírá své studio v Chicagu, kde začínají práce na blíže nespecifikovaném titulu a zřejmě to nebude mech akce Reign of Thunder, kterou Day 1 oznámili před rokem na konci února 2012. S ohledem na to, že Wargaming je firma, která jede čistě pouze ve free to play byznysu, tak bude zajímavé sledovat, jestli se na konzolích bude snažit prorazit se stejným modelem, nebo jestli chce dělat klasické konzolovky. Free to play hrám na konzolím se většina týmů a vydavatelů křečovitě brání, ale donekonečna to nepůjde. Třeba to Wargaming proštouchne, svaly (čti kapitál) na to Bělorusové mají a pořádné…

Nejnovější články