Zapojte se do vývojářské soutěže Otevřete oči hrou!
zdroj: tisková zpráva

Zapojte se do vývojářské soutěže Otevřete oči hrou!

18. 2. 2012 13:12 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Sdružení České hry po tuzemských vývojářích žádá, aby Otevřeli oči hrou. Ne tedy doslova, protože by to dost bolelo, ale obrazně, v rámci stejnojmenné soutěže pro vývojáře, ve které mohou získat 50 tisíc Kč v hotovosti a další ceny v hodnotě 100 tisíc Kč. Aby se však o výhru mohli ucházet, musí nejdříve stvořit hru s tématikou ekologie, humanitární a rozvojové problematiky, lidských práv, sociálních problémů, partnerských vztahů nebo života s mentálním či fyzickým postižením!

Podstatné je, že tvořit se může bez omezení technologií a víceméně i platforem (PC, iOS, Android, web). Rozlišovat se nebude ani zkušenost či nezkušenost vývojáře nebo týmu. Podstatné prý je mít nápad a chuť jej realizovat. Ceny budou rozděleny mezi pět nejlepších titulů a vybírat je bude porota složená z vývojářů z 2K Czech (Martin Zavřel, Jarek Kolář), našeho rezidenta Martina Bacha (místopředseda AHP) a dalších zkušených osob české herní scény.

Soutěž poběží od 14. února až do 2. prosince letošního roku s tím, že první kolo skončí zasláním betaverzí her nejpozději do 26. září. Ale to už jsou detaily, o kterých se dočtete na stránkách soutěže. Sledovat ale můžete i Facebook stránky. Pokud vás to zaujalo a do vývoje her tak nějak fušujete, můžete začít přemýšlet o tom, které téma zpracovat, a jak ho zpracovat. Pokud bych se do toho chtěl pustit já, tak bych udělal jednoduchou tycoon hru, ve které si parta bezdomáčů založí svůj časopis Krabicák (první číslo vyjde na recyklovaných krabicích od vína) a hráč z něj musí udělat nejprodávanější časák na trhu. Anebo ne, trošku to rozpracuju a nabídnu to EA a Rockstaru, ti z toho padnou na zadek...yeah!

Nejnovější články