To nejlepší z Games.cz - pestrost na bojišti? Jenom přiměřeně!
zdroj: tisková zpráva

To nejlepší z Games.cz - pestrost na bojišti? Jenom přiměřeně!

27. 5. 2018 17:30 | Z redakce | autor: Redakce Games.cz |

Tak tam teda ten battle royale nakonec nebude. EA při oznamování pátého Battlefieldu sice ujela ruka u nastavování saturace, ale pro změnu jim neujela pusa při odpovídání na dotazy kolem mikrotransakcí. Takové cavyky a vykrucování se z jednoduché otázky si nezadá ani s mediálním tréninkem těch nejostřílenějších politiků. Nudné rozhovory s vývojáři tak alespoň nahradily vtipné diskuze, kdy půlce internetu rupla žilka z toho, že marketingovým materiálům nedominují zaměnitelní bílí muži. A druhá půlka internetu se zase stavěla na hlavu z té první. Internet prostě nemůžete nemilovat.

Recenze

City of Brass
City of Brass – recenze
Jedinou, avšak naprosto spolehlivou pozvánkou do City of Brass pro mě bylo zjištění, že pod vývojem hry jsou podepsáni někteří autoři BioShocku. Jakožto velký fanoušek celé proslulé série jsem tak City of Brass musela mít, bez ohledu na další informace ohledně hratelnosti.
tts
The Thin Silence - recenze depresivní adventury
The Thin Silence před spuštěním hry upozorňuje, že na vás hodlá naložit dávku depresí, zklamání životem, motivů sebevraždy a dalších závažných témat, která rozhodně nejsou pro slabé povahy. Upozornění se objevuje také v propagačních materiálech, a to dokonce natolik, že působí jako jistá forma lákadla. Bohužel však ve hře samotné deprese vyznívá do ztracena a spolu s nudnou hratelností nevytváří zrovna příjemný zážitek.
Pillars of Eternity II: Deadfire
Pillars of Eternity II: Deadfire – recenze
Každé důležité rozhodnutí, každý krok novým směrem vyžaduje oběti. Vědí to hráči příběhových RPG, kteří se pravidelně potýkají se složitými etickými dilematy, a vědí to vývojáři, kteří hráčům takové pasti připravují. Pillars of Eternity II: Deadfire krok novým směrem úspěšně udělaly – ale zaplatily za něj daň, která se leckomu bude zdát až příliš vysoká.
Forgotton Anne
Forgotton Anne – recenze
„Na světě je tolik věcí, které nepotřebuji,“ pravil kdysi Sókratés a inspiroval tím nejen Díogena, ale dost možná i dnes velmi populární minimalismus. Lidí, kteří už nechtějí být otroky svých věcí, je dnes spousta nejen mezi městskými liberály bez hypoték, zato s avokádovým toustem. Ale co když je to naopak? Co když naše věci nechtějí být našimi otroky, a ten telefon, o kterém se domníváte, že vám ho kdosi odcizil, prostě jen nehodlal nadále trpět neustálé doteky vašich nenechavých prstů?
Detroit
Detroit: Become Human – recenze
Přestože mám k zápletkám Davida Cage své výhrady, hry od studia Quantic Dream pro mě byly a budou srdeční záležitostí. A to navzdory častým kritickým hlasům, že víc než hry jsou to interaktivní filmy, na které se možná hezky dívá, ale s hraním mají pramálo společného. Naštěstí tu nejsem od toho, abych obhajovala definici toho opravdového hraní, ale proto, abych zhodnotila Detroit: Become Human.

Nezapomeňte také na náš newsletter, ve kterém můžete dostávat pravidelnou dávku toho nejlepšího z Games.cz rovnou do své emailové schránky:

games-odebiratnovinky_button zdroj: tisková zpráva

Hardware

Novinky

Imperator: Rome
Příští velká strategie od tvůrců Crusader Kings II míří do starého Říma
Středověký feudální pán, absolutní monarcha dohlížející na kolonizační výpravy, moderní panovník supervelmoci 19. století, nejvyšší velitel v pekle druhé světové války nebo třeba vesmírný objevitel a dobyvatel. Tím vším jste se mohli stát ve velkolepých strategiích studia Paradox Interactive, ale jedna oblíbená éra v nabídce přece jen chybí: antika. To příští rok změní Imperator: Rome.
Days Gone
Zombie akce Days Gone se předvádí na nových obrázcích z PS4 Pro
Kdo by to byl čekal, že si motorkářská akce se zombíky Days Gone odkroutí celkem tři E3. Oni to asi nečekali ani tvůrci, ani vydavatelé ze Sony, ale někdy (rozumějte často) je nutné sáhnout po odkladu. S Days Gone se teď počítá až v příštím roce a kdo ví, třeba si titul zapíše i čtvrtou americkou výstavu. Na té nadcházející pravděpodobně zhlédneme nové záběry z hraní, do té doby upřete svůj zrak na desítku obrázků vytípaných ze hry.
Stellaris
Paradox chystá spoustu DLC. Je mezi nimi vylepšený Perun, válečné loďstvo a výlet do Indie
Znáte ten typ lidí, kterých se zeptáte, jaký měli den, a oni na vás s kadencí osmdesáti slov za minutu vychrlí celý svůj životní příběh včetně toho, co měli k obědu 5. srpna 1994? Tak nějak jsem si připadal při sledování výstupů z PDXConu, konference studia Paradox. Dávku informací, co Švédové nasdíleli, vůbec nebylo možné shrnout do jednoho článku. Už jsme tak včera psali o chystaných deskovkách i o novém titulu ze starého Říma, a teď je čas na obří hromadu oznámených DLC ke všem možným už vydaným hrám.
ps 4 pro slim
„PS4 se blíží konci svého životního cyklu,“ říká CEO divize PlayStation
Těžko uvěřit, že aktuální generace konzole od Sony je na trhu již od roku 2013. Trochu to zkresluje teprve rok a půl stará verze Pro, nicméně pět let je už slušný věk. Netřeba se ničeho obávat, PS4 tu s námi ještě několik let bude, ale pomalu, opravdu pomalu se začnou objevovat informace o jeho nástupci. Nové výroky Johna Kodery, CEO v Sony Interactive Entertainment, tuto skutečnost jen potvrzují.
Kingdom Come: Deliverance
Kingdom Come dostane celkem čtyři placená DLC, ženská hrdinka bude až příští rok
Season pass ke Kingdom Come: Deliverance bychom těžko hledali, přesto teď tvůrci ze studia Warhorse oznámili řadu placených a také několik bezplatných DLC. Většiny z nich bychom se měli dočkat ještě letos, jednoho až příští rok. Důležité je vědět, že se tvůrci na své sliby z Kickstarteru nevykašlali a formou DLC do hry dodatečně některé z nich přidají.
Battlefield V
Battlefield V představuje novinky jako fortifikace, kooperaci a spoustu dalšího
Tak už to máme černé na bílém. Battlefield V se po mnoha letech vrací ke kořenům série, do druhé světové války. Jak si ale ze samotného traileru povšimnete, čeká vás dost změn. Nový díl se, minimálně v tomto videu, vzdaluje i od do dnes velice populárního prvoválečného dílu Battlefield 1. A i když se jistě najdou tací, kterým budou změny pochuti, pravděpodobně se mezi ně nezařadí skuteční nadšenci do druhé světové války. Možná se to nebude týkat samotné hratelnosti, ale trailer toho s druhou světovou mnoho společného nemá a jde spíš proti stylu prvního traileru na Battlefield 1.
Someday_Youll_Return_screenshot_08
Český psychologický horor Someday You’ll Return je víc než walking simulator
Česká republika sice ve světovém měřítku nepatří k nijak výrazným ploditelům počítačových her, ale že by u nás vůbec nic nevznikalo, se také říct nedá. Jen se podívejte na solidní zástup titulů, které debutovaly v minulém roce. Letos se určitě také máme na co těšit, a i díky brněnské hororové adventuře Someday You’ll Return má smysl hledět do ještě vzdálenější budoucnosti. Ztracenou dceru totiž začnete hledat příští rok.
Ivan Buchta & Martin Pezlar
Řecký soud s vývojáři Bohemia Interactive obviněnými ze špionáže skončil podmínkou
Dva čeští vývojáři válečných her, Ivan Buchta a Martin Pezlar z Bohemia Interactive, mají snad dobojováno. Už šest let stará kauza, při níž byli v Řecku obviněni ze špionáže kvůli focení vojenských objektů, je dle serveru iDnes konečně u konce – oba muži uspěli s odvoláním u řeckého soudu, takže výsledkem je osmnáctiměsíční podmíněný trest se zkušební dobou tří let. Původně jim přitom hrozilo až dvacet let vězení, posléze se z této hrozby stala podmínka.
Dark Souls Remastered
Vychází remaster Dark Souls, PC hráči varují před hackery i neopravenými bugy
Na PlayStation 4 a Xbox One dnes vychází Dark Souls: Remastered. PC verze vyšla oproti plánu už včera a chystá se ještě verze hry pro Switch, kterou vydavatel nedávno odložil z května na léto. Remasterovaná verze hry se může pochlubit několika novotami, nicméně navzdory všem snahám vývojářů je řada hráčů nespokojená.
TotalBiscuit
Zemřel herní kritik John Bain, známý jako TotalBiscuit. Bylo mu 33 let.
YouTuber John Bain, známý pod svou internetovou přezdívkou TotalBiscuit, zemřel včera ve věku 33 let. Na Twitteru to oznámila jeho manželka Genna.

Videa

info_JD2105
Nové hry, které vyjdou v příštím týdnu
S blížícím se koncem května jako by se herní průmysl opět roztáčel do vyšších obrátek. Důkazem je i nový týden, který přináší několik titulů, které pokrývají široké spektrum žánrů a témat. Je libo historickou realtime strategii? Nebo snad výlet do světa Elder Scrolls? Případně se vrhnout do víru střetu mezi lidmi a androidy v budoucnosti a nebo se naopak vydat do minulosti v remasteru jednoho kultovního akčního RPG? Seznam nových her, které vyjdou v příštím týdnu pro vás jako vždy připravil Honza Vondrášek.
longplay_xcom5
LongPlay - XCOM 2: War of the Chosen #5: nové posily, nová úmrtí
Ach, Petře... Smrt té nejvěrněji vypadající postavy byla nejen bolestivá, ale hlavně zbytečná. Škoda ho. Minule nám zemřel i Lukáš, a tak se redakční tým pomalu, ale jistě zužuje. Řídnoucí redakční řady znamenají jediné: tím spíš dojde v našem LongPlayi XCOM 2: War of the Chosen na vás, drazí diváci.
gamesplay_frostpunk
GamesPlay - hrajeme mrazivou příběhovou strategii Frostpunk
Drsná, nekompromisní a místy i notně depresivní. Taková byla This War of Mine a takový je nyní Frostpunk od stejných tvůrců. V 11 bit studios si zjevně libují v lidské mizérii, jenže ji nakonec umí zpracovat tak dobře, že se vám to chce hrát. A nám se Frostpunk líbí tak, že si ho dnes Lukáš s Adamem zahrají.
poutaky
Fight Club #376: Replikant v klubu
V redakci se každý týden nemůžeme dočkat středy, kdy se s vámi v našem podcastu pravidelně dělíme o dojmy z nejzajímavějších herních událostí. Tentokrát si vezmeme na paškál dnešní vyhlášení České hry roku, mrkneme se na pomalu, pomaličku dosluhující konzoli PlayStation 4, a ještě se mrkneme na zmatek ve Valve ohledně zákazu erotických her.
gamesplay_detroit
GamesPlay - hrajeme sci-fi adventuru Detroit: Become Human
S Quantic Dream je to jako na houpačce. Jednou se jim to povede a vydají fajn hru, jindy šlápnou vedle. A tak zatímco má většina redakce Heavy Rain z roku 2010 docela ráda, s Beyond: Two Souls z roku 2013 už šlápl pan David De Gruttola vedle. Čerstvě vydaný Detroit: Become Human se mu naštěstí povedl, a to hned na výbornou, jak se můžete přesvědčit ve včerejší recenzi od Šárky.

Nejnovější články