Scrapland a Children of the Nile hotovy
zdroj: tisková zpráva

Scrapland a Children of the Nile hotovy

27. 10. 2004 10:10 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Kdybyste měli pocit, že je před nezadržitelně se blížícími Vánocemi malý výběr nových her, máme pro vás oznámení o dokončení dalších dvou.

Scrapland zdroj: tisková zpráva První z nich se jmenuje Scrapland a pochází z dílen vývojářského týmu Mercury Steam Entertainment, z rukou známého vývojáře American McGee. Vydavatelem této hry je společnost Enlight. Scrapland je neobvyklou akční sci-fi adventurou vyprávějící o jistém světě robotů, jež je sužován sérií bizarních vražd. Podle odhadů hra skýtá asi 40 hodin zábavy v single-playeru. Těšit se v ní můžete ale i na multiplayer, čímž se možnosti značně rozšiřují. V prodeji by Scrapland měla být od listopadu. V lednu 2005 se jí pak dočkají také majitelé Xboxů. Ještě připomenu, že na začátku října jste si mohli tento titul vyzkoušet v hratelném demu.

Na začátku listopadu poputuje na pulty obchodů také velmi očekávaný projekt tvůrců, kteří se kdysi podíleli na vývoji série slavných strategií Caesar, Pharaoh, Zeus, ad. Řeč je samozřejmě o hře Children of the Nile týmu Tilted Mill Entertainment. Se zmíněnými tituly má tato nová hra mnoho společného - jde o budovatelskou hru. Graficky je však úplně jinde. Především je tedy ve 3D (užívá modifikovaný engine Empire Earth), což s sebou nese mnohé nové možnosti nejen v oblasti kamery. Tvůrci šli kromě toho také více do hloubky, takže jsou zde patrné i prvky her typu The Sims nebo Civilization.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Children of the Nile obsahuje single-playerovou kampaň, která vás zanese zhruba 5 tisíc lez do minulosti a nechá zde prožít nějakých 1500 let při budování egyptské říše. Tato kampaň je složena z pěti stádií a může se obírat třemi různými směry. Připraveny pro vás jsou i nějaké samostatné scénáře. Multiplayer zde není, ale vhledem k tomu, že hra obsahuje robustní editor, z jehož pomocí si budete moci vytvořit vlastní scénáře, měli byste si i tak už nyní začít dělat u počítače zásoby potravin a dalších potřeb, protože se od něj dlouho neodtrhnete. Jestli se o Children of the Nile chcete dozvědět více, přečtěte si včerejší rozhovor na FileFront, případně si projděte náš archiv nebo navštivte Firebirdovu českou fansite o sérii těchto her.

zdroj: BluesNews

korgull

Nejnovější články