Jaké hry vyjdou v lednu?
zdroj: IO Interactive

Jaké hry vyjdou v lednu?

4. 1. 2021 15:09 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Po nabitém konci roku tu máme tradiční suchý leden, ve kterém je o nové zajímavé hry spíše nouze. IO Interactive si vybralo právě tento klidný měsíc pro završení nové trilogie s Hitmanem, tvůrci Observera a Blair Witch nás vyděsí dalším hororem, vrátí se jedna populární strategie s hrady, ale jinak dostanou prostor spíše neznámé indie hry, které mohou jedině překvapit.

14. 1. Scott Pilgrim vs. The World: The Game - Complete Edition (PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, Switch, Stadia)

Populární bojovka z ještě populárnějšího světa komiksu se Scottem Pilgrimem se po šesti letech zatracení v licenčním pekle vrací do obchodů v kompletní edici se všemi dodatky a na co největším počtu platforem. Jakožto hrdinný přítel Ramony budete sami nebo v kooperaci čelit jejím sedmi bývalým, s čímž vám pomůže vaše vlastní hudební skupina. Bude to jízda!

zdroj: Ubisoft

20. 1. Hitman 3 (PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, Switch, Stadia)

Ikonický Agent 47 se s námi letos rozloučí. Třetí díl završí novodobou trilogii a Vašek s Adamem už se nemohou dočkat, až se pustí do dalšího LongPlaye. Tentokrát se v roli plešatého zabijáka vydají například na honosné anglické panství či do exotické Dubaje. Poslední trailer pak prozradil překvapivý zvrat – Hitman bude mít parťáka. Bude ale kamarádský?

zdroj: IO Interactive

21. 1. Orange Cast (PC, PlayStation 4, Xbox One)

Orange Cast může buď nehezky zklamat, nebo příjemně překvapit. Hra na první pohled upoutá skvělou grafickou stránkou a nejde si u ní nevzpomenout na sérii Mass Effect. Tvůrci se odvolávají k seriálu The Expanse a slibují akční space operu, v níž navštěvujete různé planety, bojujete a volíte v dialozích směřování příběhu. No, uvidíme.

zdroj: Archiv

22. 1. Redout: Space Assault (PC, PlayStation 4, Xbox One, Switch)

Redout je vesmírnou arkádovou střílečkou pro jednoho hráče, ve které se ocitnete v rozvrácené lidské civilizaci. Lidé jsou rozkročení mezi rozehřátou Zemi a chladnou vesmírnou stanici, z níž se pokoušejí o kolonizaci Marsu. Vaším úkolem coby strážce pořádku je zatnout tipec rebelům a pirátům, kteří ohrožují kolonizaci, a tím pádem i celé lidstvo. Zúčastníte se frenetických bitev s vaší hbitou stíhačkou, kterou si v rámci kariéry vylepšíte o nové zbraňové systémy.

zdroj: 34BigThings

26. 1. Atelier Ryza 2: Lost Legends & the Secret Fairy (PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Switch)

JRPG Atelier Ryza: Ever Darkness & the Secret Hideout si získalo srdce mnoha hráčů a vysloužilo si velice kladná hodnocení nejen na Steamu. Na úspěch této přes rok staré hry nyní naváže pokračování Atelier Ryza 2 odehrávající se tři roky po událostech první hry. Mezi hlavními novinkami naleznete ještě svižnější realtimový soubojový systém, v němž přijde ke slovu bleskurychlé střídání postav a využívání jejich předností.

zdroj: Koei Tecmo

26. 1. Cyber Shadow (PC, PlayStation 4, Xbox One, Switch)

Cyber Shadow se svojí 8-bitovou grafikou odkazuje k dávným akčním plošinovkám, kterým tak vzdává hold, ale zároveň je modernizuje dnešními standardními systémy. Ve hře se stanete nindžou v budoucnosti ovládané syntetickými formami života, které budou stát v cestě poznání prastaré historie vašeho klanu a jeho umění nindžucu. Pokud vám hra vyvolává vzpomínky na Shovel Knighta, tak to bude zřejmě tím, že jeho tvůrci Cyber Shadow vydávají.

zdroj: Yacht Club Games

26. 1. Encodya (PC)

Encodya je kyberpunková point-and-click adventura, v níž se jako sirotek Tina podíváte do futuristického Neo Berlína se svým robotem SAMem-53. V něm na vás čeká na tři desítky nadabovaných postav, stovka lokací k prozkoumání, předělové scény a speciální, náhodně generované hádanky, které by měly udržet váš mozek v zápřahu. Mohlo by to být zajímavé, pokud vám tedy kyberpunk už neleze krkem.

zdroj: Assemble Entertainment

26. 1. King Arthur: Knight's Tale (PC, early access)

Legenda o králi Artušovi, tahové souboje, RPG prvky, správa království a k tomu portfolio tvůrců obsahující fajnovou diablovku The Incredible Adventures of Van Helsing? Jestli tohle nedopadne dobře, tak rok 2021 neodstartuje zrovna nejlépe. King Arthur: Knight's Tale to nejprve zkusí s early accessem na PC, ale počítá se i s verzemi pro PlayStation 5 a Xbox Series X.

zdroj: Neocore Games

28. 1. The Medium (PC, Xbox Series X/S)

Studio Bloober Team nás dlouhodobě kvalitně děsí. Od Layers of Fear přes Observer po Blair Witch jde o jeden skvělý horor za druhým a doufejme, že jeho další titul The Medium nebude výjimkou. Odkazuje se ke kultovnímu Silent Hillu a udělá z vás postavu komunikující s duchy. Hlavní zápletkou bude vyšetřování vraždy nenarozeného děťátka, z čehož samotného pěkně mrazí.

zdroj: Xbox

29. 1. Gods Will Fall (PC, PlayStation 4, Xbox One, Switch, Stadia)

V akční adventuře Gods Will Fall získáváte kontrolu nad posledními osmi keltskými válečníky, kteří si to jdou vyříkat s bohy. V jednu chvíli hrajete jen za jednoho z nich a prosekáváte se zástupy nepřátel s jeho unikátními zbraněmi a schopnostmi. Výběr konkrétního Kelta pro vypořádání se s dalším zlomyslným bohem bude klíčovým aspektem hry. Doufejme, že zábavným aspektem.

zdroj: Deep Silver

Další hry, které vyjdou tento měsíc

  • 18. 1. Everspace 2 (PC, early access)
  • 21. 1. Temtem (PC, PlayStation 5)
  • 21. 1. The Elder Scrolls Online: Gates of Oblivion (PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S)
  • 26. 1. Fahrenheit: 15th Anniversary Edition (PlayStation 4)
  • 28. 1. The Yakuza Remastered Collection (PC)
  • 28. 1. Yakuza 3 Remastered (PC)
  • 28. 1. Yakuza 4 Reamstered (PC)
  • 28. 1. Yakuza 5 Remastered (PC)
  • Bez data: Klotzen! Panzer Battles (PC)

Nejnovější články