Japonské RPG White Knight Story
zdroj: tisková zpráva

Japonské RPG White Knight Story

31. 7. 2007 16:16 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Mladík se umí přeměnit na obrovského rytíře a svést rovnocenný boj s dvoukilometrovým broukem, na jehož zádech vyrostlo město.

Tento projekt pro konzoli PS3 kutí ve svých dílnách lidé z Level 5, které můžete znát z předchozích RPG počinů jako Dark Cloud, Dragon Quest VIII či Rogue Galaxy (všechno PS2). Na blížící se Tokyo Game Show výstavě bude White Knight Story představeno v hratelné podobě, takže si pojďme shrnout, co vlastně zatím víme. Není toho zase nějak moc. V hlavní roli se ocitá mladík se starobylým artefaktem, s jehož pomocí se dokáže přeměnit na obrovského bílého rytíře, v kteréžto podobě dokáže svádět rovnocenné boje s podobně narostlými kreaturami zvícími výšky nějakých sedmi metrů. Původně to bylo dvakrát více, ale tyhle olbřímí postavy se pak nevešly do obrazu - společně s maličkatými lidičkami. Nicméně dojde i na poznání přerostlejší monstra, za všechny lze zmínit dvoukilometrového brouka, na jehož zádech je vybudované město.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Pokud se vrátíme k vaší maličkosti (tedy před onou transformací), je třeba zmínit, že k ruce budete mít družinu spolubojovníků, se kterými máte zdejším rozlehlým světem procházet. Vedle příběhového pozadí s princeznou, kterou je třeba zachránit, se počítá zejména s propracovanou soubojovou fází, jež má být podle dostupných ukázek výborně animačně ztvárněna! Na herní ploše vymezené pro ten který střet se nedočkáte žádných statických figur, ale zcela svobodného přebíhání mezi vámi vybranými oponenty s efektními šermířskými výpady a kryty - tady za pomocí štítu. Má jít přitom o vámi zvolené předdefinované manévry a komba, takže se dá říci, že White Knight Story je takový mix kolového a akčního bojování (údajně na způsob použitý již ve výše zmiňovaném Rogue Galaxy), ve druhém případě pak využijete pouze jediný button.

zdroj: Archiv



V rámci půtek je prostor i pro takové aktivity, jako je uchopení protivníka svádějícího aktuálně souboj s někým dalším z vaší skupiny, tedy uchopení soupeře zezadu a vystavení jeho náhle nekrytého těla smrtonosnému ataku vašeho spolubojovníka. WKS vypadá prímově, stejně jako skutečnost, že má mít epické kontury a nabídne nějakých 50-60 hodin pro své dokončení. Potěší i nesmírně komplexní nástroje pro vytvoření vlastního, zcela unikátního hrdiny (minimálně po vizuální stránce). A v posledku snad ještě tolik, že tu bude fůra questů pro plnění, působivá grafická stránka nabízející pohled na fantasy svět s udatnými rytíři a hrady a zámky, a že to snad už v příštím roce může být na PS3 trhu. Měl bych na srdci sice také pár výtek, ale počkám s nimi až po TGS :)
zdroj: IGN

mart

Nejnovější články