Double Action nabízí zdarma multiplayer akci ve stylu filmů Johna Woo
zdroj: tisková zpráva

Double Action nabízí zdarma multiplayer akci ve stylu filmů Johna Woo

2. 7. 2014 19:30 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Zlatá léta freewarovek už jsou dávno v tahu, protože se z nich rozvinula bující nezávislá scéna a různě šikovní nadšenci mohou své různě kvalitní výtvory prodávat (což by dříve nešlo) bez pomoci distributora. Přesto se ale na internetech válí celá řada her, které jsou k mání i s větrem v peněžence, přestože si s nimi někdo dal hodně práce a jejich hraní může přinést hodiny a hodiny zábavy. Často netradiční a stylové, jako třeba v případě multiplayerové freewarovky Double Action: Boogaloo.

Skoro hotovou (finální verze by se měla objevit 31. července) hru si můžete stáhnout z odkazů umístěných na stránkách tvůrců (tak dobře, tady jsou) a po instalaci na vás čeká multiplayerová akce, která kombinuje herní prvky inspirované filmy Johna Woo, Matrixem Max Payne hrami a bůhví čím vlastně ještě. Video někde okolo je výmluvnější než tisíc slov, tak jen dodám, že hra vážně vypadá „cool“. Produkční hodnoty nejsou nejvyšší, ale kdo by v průběhu urputného boje o kufřík plný peněz myslel na počet polygonů nebo propracované animace, když může praktikovat přestřelky během zpomaleného pádu z budovy?

zdroj: Archiv

Double Action: Boogaloo ale mohla vypadat úplně jinak, kdyby tvůrci s hrou uspěli loni v březnu na Kickstarteru. Za osmnáct tisíc babek slibovali základní verzi hry, kterou by nabídli zdarma, ale ošklivě pohořeli. Projekt ale k ledu neposlali, naopak se zakousli, dále na něm makali a nakonec snad Double Action: Boogaloo dodělají. Samozřejmě jim tleskám.

Teoreticky Double Action: Boogaloo není freewarovka, nýbrž Half-Life 2 modifikace, protože běží na Source enginu. Prakticky ale HL2 k hraní nepotřebujete, stačí mít nainstalovaný Steam, jehož součástí je Source SDK Base 2013 Multiplayer, což je přesně ten technologický základ, který hra využívá.

Po instalaci se Double Action: Boogaloo normálně objeví v seznamu her na Steamu, stačí stisknout Play a hrát – pokud bude na serveru dost lidí.

zdroj: Archiv

A když se vám bude multiplayer v Double Action: Boogaloo zamlouvat, podpořte svým palcem tvůrce na Greenlightu, abyste se hra (stále zadara) mohla objevit a instalovat přímo přes Steam.

Nejnovější články