PC verze Mass Effect 3 vyžaduje Origin, na Steamu nevyjde
zdroj: tisková zpráva

PC verze Mass Effect 3 vyžaduje Origin, na Steamu nevyjde

16. 1. 2012 19:59 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Pokud jste doufali, že se nedostupnost nových her od EA na Steamu bude týkat jen několika titulů, máte porozatím smůlu. Další EA hrou v řadě, kterou si bez využití služby Origin na PC nezahrajete, je Mass Effect 3. V postu na fóru to potvrdil Chris Priestly z BioWare a týká se to digitálních i fyzických kopií hry. Na otázku, proč zrovna na Steamu hra nebude, když ji bude možné zakoupit vedle Originu i na několika dalších vybraných digitálních distribucích, odvětil Priestly tradičně.

Steam, na rozdíl od jiných digitálních distribucí, chce mít pod kontrolou distribuci patchů a jiného stažitelného obsahu pro hry koupené přes Steam. EA si však tento obsah chce distribuovat sama přes Origin. A protože žádné smírně řešení není, tak prostě ME3 přes Steam koupit nepůjde. V zásadě se tak za poslední dobu na postojích Valve ani EA nic nezměnilo, přestože obě firmy vyjádřily už několikrát vůli k řešení této situace, která by hrám od EA otevřela cestu zpět na Steam. Snad někdy v budoucnu. Pojďme ale k dalším věcem, na které Chris Priestly hráčům odpověděl.

Mass Effect 3 po vás bude chtít připojení k internetu jen jednou kvůli autorizaci, pak už můžete hrát singleplayer offline. Pro hraní multiplayeru logicky internet potřebovat budete, ale příjemné je, že hru můžete instalovat, kolikrát chcete - žádný limit na to nastaven nebude. Stejně příjemná je také zpráva, že sbírání a odesílání informací o tom, jak hrajete, budete moci vypnout, pokud vám to z nějakého důvodu vadí. Mass Effect 3, jak všichni jistě víte, vyjde na PC, PS3 a X360 9. března. Zřejmě ještě někdy předtím se dočkáme demoverze (viz zpráva o vzájemném promu demoverzí Kingdom of Amalur a ME3), datum však zatím oznámeno nebylo.

Nejnovější články