Devolver zakládá vydavatelství Big Fan. Soustředit se bude na herní adaptace filmů a komiksů
zdroj: tisková zpráva

Devolver zakládá vydavatelství Big Fan. Soustředit se bude na herní adaptace filmů a komiksů

2. 10. 2024 13:30 | Novinky | autor: Jakub Malchárek |

Vydavatel nezávislých hitů Devolver Digital zakládá nový label Big Fan Games, který se bude soustředit na hry podle filmů, seriálů a komiksů. Vzniká z menšího vydavatelství Good Shepherd, které pomáhalo na svět například titulům John Wick Hex nebo Hellboy Web of Wyrd, což mají být zároveň typově hry, na které se bude tým soustředit i v budoucnu.

„Miluju adaptace, takže když jsme přemýšleli, na co se budeme soustředit teď, když jsme součást Devolveru a nemůžeme být jednoduše Devolver 2, nikdo nemůže, tak nás napadlo: ‚Hej, pojďme dělat adaptace!' protože v tom se vyznáme a obrovsky nás to baví,“ řekla pro server Games Industry spoluzakladatelka Big Fan Games, Amanda Kruse.

Firma se bude soustředit na klasické vydavatelské zastoupení, což znamená: Finance, produkce, PR, marketing, komunita, vztahy s vlastníky platforem a podobně. V mnoha případech to ale v případě adaptací znamená i komunikaci s majiteli práv na značku.

„Například na loňském Gamescomu nás Devolver informoval o studiu v Barceloně, které by rádo pracovalo na hře pod svou oblíbenou značkou, ale neví, jak vůbec naložit s autorskými právy a intelektuálním vlastnictvím. Takže jsme se s nimi potkali, zprostředkovali setkání se šéfy dané značky a teď jsme velmi blízko tomu, aby tahle hra začala vznikat,“ přibližuje funkci Big Fan Games další spoluzakladatel a generální šéf Lincoln Hershberger.

Jasně, neznamená to, že by v nezávislém vydavatelství měli ambice pracovat na adaptacích Hvězdných válek a podobně, to jsou lukrativní multimilionové smlouvy pro velká studia, na druhé straně právě nezávislost jim umožní občas zariskovat. Momentálně se pod hlavičkou Big Fan pracuje rovnou na šesti projektech, o kterých bychom se velmi brzy měli dozvědět víc. Vydavatelství chce v příštích letech publikovat čtyři až pět her ročně.

Smarty.cz

Nejnovější články