Alan Wake 2 předvádí 11 minut z hraní za agentku FBI
zdroj: Foto: Remedy

Alan Wake 2 předvádí 11 minut z hraní za agentku FBI

7. 9. 2023 13:00 | Novinky | autor: Jan Slavík |

Potemnělý návrat rozervaného spisovatele v podání Alan Wake 2 už se pomalu blíží, a není proto s podivem, že nás tvůrci ze studia Remedy čím dál tím intenzivněji zásobují různými informacemi, střípky, trailery a občas i náležitě objemnými záběry z hraní. Jedny takové exkluzivně zveřejnil server IGN:

Už nějakou dobu víme, že Alan Wake 2 představí dvojici hrdinů. Jedním bude titulní spisovatel, který zůstává dlouhá léta uvězněn na Temném místě, v materiální projekci své depresí potrhané duše. Sekundovat mu bude agentka FBI Saga Anderson a její pátrání po záhadách obklopujících sérii vražd v městečkách Bright Falls a Watery.

Čerstvě zveřejněné video sleduje právě její první kroky maloměstem Watery a okolní přírodou, kam by už od pohledu na uklidňující procházku jeden opravdu nevyrazil – dřívější prohlášení o hutnější a mnohem strašidelnější atmosféře se rozhodně nezdají jen jako plané řeči. Vybledlou tíseň v ulicích jde skoro nahmatat. Obyvatelé jsou k agentce sice přátelští a s úsměvem zmiňují, jak je fajn ji znovu vidět, což zní mile... Až na tu drobnost, že ona se s nimi potkává poprvé v životě. A to se pak vstřícnost šmahem mění v mrazivý neklid. Něco tu rozhodně není v pořádku.

V ukázce je k vidění i trocha mírně nadpřirozené detektivní práce s propojováním důkazů a podvečerní dobrodružství v nedalekém lese pak už míří k plnokrevnému hororu, když se agentka pouští do křížku s posedlými sekerníky. 

Alan Wake 2 vychází 27. října na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S.

Nejnovější články