Microsoft posiluje Xbox divizi na boj o digitální domácnost
zdroj: tisková zpráva

Microsoft posiluje Xbox divizi na boj o digitální domácnost

3. 1. 2013 12:02 | Hardware | autor: Petr Poláček |

Téma plně digitální domácnosti bylo hojně frekventované už při startu X360 respektive PS3 – obě firmy si totiž na tento prostor činily a zjevně stále činí nemalý nárok. Zdánlivě se na tomto poli poslední léta nic moc nedělo, i když na pozadí se spřádaly plány a jedním z projevů této činnosti je koupě rok starého start-upu id8 Group R2 Studios Inc. Microsoftem a jeho začlenění do Xbox divize. Co je na této, zdánlivě zcela suché a bezobsažné informaci z Wall Street Journal, zajímavé, to je předmět činnosti R2 Studios – jde o firmu, která vlastní několik patentů týkajících se technologie digitální, či chcete-li automatické, domácnosti.

Aplikace R2 Control for Crestron, kterou firma vydala, umožňuje ovládání topení, bezpečnostního systému, osvětlení a dalších domácích zařízení skrze displej androidího mobilu či tabletu. A přesně o tuto technologii stojí zjevně Microsoft, aby mohly být použity buď pro další generaci konzole Xbox, nebo do fámami opředeného Xbox set-top boxu, což by měl být levný prostředek pro sledování filmů a tv programů, potažmo pro hraní casual her.

Že by se nám blížily dny, kdy už kvůli zhasnutí světla nebo ztlumení topení nebudeme muset zvednout zadek od telky či hry? No, mě by hlavně zajímala komunikace s ledničkou, aby byla schopná se odpojit ze zásuvky a jít nakoupit, aby případy, kdy je zcela prázdná, stejně jako žaludek, nebyly tak časté…

Nejnovější články