Tvůrci World of Goo chystají hru, ve které programujete člověka
zdroj: tisková zpráva

Tvůrci World of Goo chystají hru, ve které programujete člověka

12. 10. 2015 17:01 | Novinky | autor: Honza Konfršt |

Vývojářský tým Tomorrow Corporation, jenž má ve svém portfoliu World of Goo a Little Inferno, dává na vědomí datum vydání svého dalšího titulu. Logická a z pohledu shora viděná logická puzzle hra Human Resource Machine vychází na PC a na Mac 15. října. Časem by ovšem měla hra dorazit i na Wii U, kde se pokusí potěšit svojí originálně vyznívající náplní. V Human Resource Machine se totiž hráči ocitají v roli kancelářské krysy, která se snaží vyhovět svému nadřízenému a pokud možno si tak zajistit obživu i výplatu na týdny následující.

Human Resource Machine nabídne pohled na to, čím vším se musí zabývat úředník proto, aby uspokojil své šéfy. A k takovému cíli bude směřovat za pomocí velmi jednoduchého programování. Automatizace totiž vládne světu a každý přidělený úkol je tak nutné rozložit na dílčí kroky a ty poskládat do jediného naprogramovaného celku.

Vývojáři však slibují zcela přátelský a především splnitelný přístup i k těm hráčům, kterým programování jako takové nic neříká (a že jich bude!) a celý programovací jazyk hry tak nabídne pouze 11 příkazů. Jejich kombinací však prý bude možné vytvořit prakticky libovolný algoritmus. Ti programováním protřelejší hráči pak mohou vzít zavděk systémem výzev, kdy například bude nutné určitý úkol splnit v daném počtu kroků či za určitý čas.

V základu je však Human Resource Machine mnohem více klasickou logickou puzzle hrou, ve které hráči musí s důvtipem sobě vlastním překonávat jednu překážku za druhou, než simulátorem života programátora. Prohlédnout se můžete kromě níže přiloženého traileru také na oficiální stránky hry a na dedikovanou Steam stránku, kde hru půjde již za tři dny zakoupit.

zdroj: Archiv

Nejnovější články