Po téměř 10 letech vychází diablovka Wolcen: Lords of Mayhem běžící na CryEnginu
zdroj: tisková zpráva

Po téměř 10 letech vychází diablovka Wolcen: Lords of Mayhem běžící na CryEnginu

13. 2. 2020 7:30 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

„Umbra, první diablovka na CryEngine 3“. Tak zní titulek prvního článku na naší kartě hry Wolcen: Lords of Mayhem. Článku, který byl napsán už v roce 2011. Během tak dlouhé doby se na hru snadno zapomene, ale tvůrci ji neopustili. Jen ji přejmenovali spolu se svým studiem, engine zachovali, na Kickstarteru vybrali 9 milionů korun, prošli si early accessem a dnes svůj dlouho vyvíjený titul vypouští mezi žraloky. Bude tahle diablovka stát za to?

Tehdy v roce 2011 byl CryEngine 3 neuvěřitelnou technologií, která poháněla například Crysis 2. Zpráva, že v tomto mocném nástroji schopném vykouzlit překrásná prostředí vzniká diablovka, mohla způsobovat závratě, ale dnes už CryEngine není tím, čím býval.

Stále ovšem umí nádherné krajiny, čehož jsou důkazem jak Kingdom Come: Deliverance, tak třeba Hunt: Showdown. A možná toho bude důkazem i akční RPG Wolcen: Lords of Mayhem. Při pohledu na nejnovější trailer níže vám sice nespadne čelist, ale hra v běhu vypadá velice pěkně a svou inspiraci Diablem nezapře, ani kdyby se hodně snažila.

zdroj: Vlastní

Jeden proti všem, případně parta kamarádů online proti všem, bojuje v nehostinném světě, kde jsou lidé na pokraji vyhynutí. Démoni jsou na každém kroku, armády v úhledných formacích čekají, až si na vás smlsnou.

Několik příběhových aktů vám umožní nasbírat dostatek zkušeností pro levelování vlastní postavy, která nezačíná jako jedna zvolená třída. Místo toho se s pomocí stromu dovedností postupně profilujete jako tank, healer nebo třeba support. Zároveň se umíte proměnit v mocnou formu, kterou jen tak něco nezastaví.

Wolcen vypadá jako přímočará diablovka bez větších experimentů, což může a nemusí být na škodu. Doufejme, že jí nepodrazí nohy engine, který není na podobné hry uzpůsobený. Ale soudě dle uživatelského hodnocení early accessu na Steamu máme co do činění s výborným akčním RPG.

Wolcen: Lords of Mayhem opouští předběžný přístup už dnes.

Nejnovější články