Miasmata vás nechá bojovat o přežití v "ráji"
zdroj: tisková zpráva

Miasmata vás nechá bojovat o přežití v "ráji"

8. 11. 2012 14:19 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Marek na vpravdě unikátní survival projekt Miasmata upozorňoval už před rokem v jednom z Nezávislých rozcestníků, a co říkal tehdy, platí i nyní. Podstatným důvodem proč tedy o hře nyní psát nejsou vůbec obrázky, dokonce to není ani nové video, které najdete po rozkliku, a už vůbec to nejsou informace o hře. Miasmata si zaslouží zmínku zejména proto, že na konci listopadu vychází, a ještě pořád mě (a Marka asi také) nepřešel dojem jisté výlučnosti či unikátnosti, který tento projekt obestírá.

Na Kickstarteru sice Miasmata pohořela, ale bratrské tvůrčí duo Bob a Joe Johnsonovi si z toho nic nedělalo. Hru nakonec dokončili a hlavně protlačili skrze Greenlight úspěšně do distribuce na Steamu. Pokud má být úspěšná, je tohle první krok k možnému ráchání se v úspěchu a zlatých mincích. A já bych to bráchům přál. Miasmata je totiž komplet jejich dílo, včetně enginu, který si namíchali sami.

Navíc jej nepoužili pro lineární střílečku, ale komplexní koncept, který na vás v otevřeném světě, jenž si sami musíte zmapovat (doslova!), vrhne pouze jednoho nepřítele a donutí vás sbírat a mixovat různé látky, abyste hlavní postavě vyléčili nákazu, respektive se prostě o vědce Roberta Hughese celkově postarali. Jinak prostě nezjistí, co se stalo s vědeckou kolonií na ostrově s příznačným označením Eden - ráj.

zdroj: Archiv

Tváří se to trošku jako simulátory přežití Robinson's Requiem a Deus od Silmarils, ale věřím, že to nebude taková otrava. Chcípat na neošetřený škrábanec od větvičky se mi už ve hrách opravdu nechce. Pusťte si tedy nové video, doporučuju nastudovat rok stará Markova moudra o této hře, a když Miasmata zatne drápky do vaší hráčské duše, můžete směle vyhlížet 28. listopadu, kdy hra vyjde na Steamu.

Nejnovější články