Působivých 12 minut z nezávislého RPG Sui Generis
zdroj: tisková zpráva

Působivých 12 minut z nezávislého RPG Sui Generis

20. 11. 2013 16:57 | Video | autor: Aleš Smutný |

Omlouvám se. Když jsem původně viděl Sui Generis na Kickstarteru, pustil jsem jej z hlavy jako trochu ambicióznější diablovku. Takových už bylo... Teď jsem si prohlédl dvanáct minut z pre-alfa verze hry a musím konstatovat, že takových rozhodně mnoho nebylo. Pokud vůbec nějaká. O Sui Generis psal před rokem Marek Král v Nezávislém rozcestníku, kde najdete detaily.

Nicméně shrňme, oč jde. Středověký svět s nelineárním příběhem, který sází na realistické animace vlastního enginu a propracované taktické boje. Pokud jste někde viděli hlášku „Diablo křížené s Dark Souls“, není to přehnané. Dokazuje to právě dvanáct minut následujícího videa, které demonstruje boj, přírodu i městskou zástavbu, moře, animace, inventář a mnoho dalších věcí.

...

Hlavní devizou soubojového systému je, že vás může kdokoliv zabít - stačí jen souboj pokazit. Tím spíše, že tohle nebude prostá klikačka, ale celkem složitá záležitost. Budete muset krokovat, v dané chvíle volit správné útoky a také útoky vykrývat. O tom, jak budou útoky úspěšné, rozhodne vaše poloha vůči soupeři a samozřejmě i vaše schopnosti. Nic prý nebude náhodné, i krytí štítem či zbraní bude třeba správně načasovat.

Ve hře tohle všechno vypadá prostě skvěle. Opravdu skvěle. Žádné uklikávání soupeře. Tohle je taktické kroužení, správné načasování je klíčové a k tomu si můžete na videu všimnout výborně vypadajících animací. Netrpím tendencí se „zakoukávat“ do kickstartovaných her, ale Sui Generis vypadá opravdu působivě.

Plán tvůrců s hrou je přitom stále neměnný - vydat hru v květnu příštího roku. Pokud byste chtěli malému týmu Bare Mettle přispět, tak můžete, crowdfunding stále běží i po konci kickstarterové kampaně.

Nejnovější články