Malebná adventura The Realm Game bojuje na Kickstarteru
zdroj: tisková zpráva

Malebná adventura The Realm Game bojuje na Kickstarteru

6. 5. 2013 14:28 | Video | autor: Aleš Smutný |

Dnes už mě málokterý kickstarterový projekt osloví, protože se to celé začíná měnit spíše v marketingovou platformu a prostor pro uplatnění oldschool projektů. Ale The Realm Game se mi opravdu zalíbila už svým konceptem, pročež mě o to víc mrzí, že asi tvůrci nezvládnou svůj cíl 195 tisíc liber naplnit. Do konce zbývá patnáct dnů a The Realm Game má vybráno jen padesát tisíc.

The Realm Game je vizuálně překrásnou adventurou, která má dva hrdiny – odvážnou dívku Sarinu a kamenného golema jménem Toru, který je na jednu stranu mocný, ale na druhou velmi naivní a dá se říci nevinný. Společně putují opuštěným pradávným městem a hledají lék pro Sarininu matku, přičemž ale probudí rostliny připomínající bytosti se smrtícím pohledem.

Na The Realm Game pracují ve studiu Atomhawk Design, což je tým specializující se primárně na uměleckou tvorbu k AAA hrám. Ostatně, na stránkách Kickstarteru hry si můžete prohlédnout, že mají na kontě pěknou řádku opravdu velkých a populárních titulů. The Realm Game je jejich první interní pokus o hru.

Základem hratelnosti by měla být spolupráce Sariny a Torua. Zatímco ona je bystrá, odvážná, ale drobná, on je naivní, často nechápající souvislosti, ale silný. Jejich vlastnosti budete muset kombinovat a využívat tak, abyste se dostali dál. Obě postavy budou mít unikátní souhrn voleb u daných předmětů, takže bude na vás zvolit tu správnou cestu k řešení.

The Realm Game vyniká primárně svým magickým vizuálním zpracováním, na kterém jsou vidět zkušenosti studia. Primárně je hra vyvíjena pro PC včetně Linuxu, ale v potaz přicházejí i tabletové platformy. Jak už bylo řečeno, momentálně mají tvůrci jen čtvrtinu potřebných fondů na naplnění projektu. Ale myslím, že neúspěch zrovna téhle hry na Kickstarteru by byl škoda. Už jen proto, že se snaží přijít s něčím novým, vlastním, specifickým a ne jen s apelem na „oldschool city“. Na druhou stranu, Kickstarter se jako vše v byznyse vyvíjí a už je někde jinde, než je prostá platforma pomáhající začínajícím studiím.

Nejnovější články