World of Tanks bude mít vlastní profi eSport ligu
zdroj: tisková zpráva

World of Tanks bude mít vlastní profi eSport ligu

12. 2. 2013 18:27 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Wargaming pokračuje ve svém úspěšném tažení a oznámil, že jejich vlajkový titul, tedy...

Wargaming pokračuje ve svém úspěšném tažení a oznámil, že jejich vlajkový titul, tedy nesmírně úspěšná multiplayerovka World of Tanks, bude mít vlastní eSport ligu. Nový systém této ligy by měl být spuštěn v první čtvrtině tohoto roku a skrze regionální turnaje, play-off a velká finále by mělo být rozděleno kolem dvou a půl milionu dolarů na cenách. Další detaily organizace ale ještě budou oznámeny.


Šéfem celé eSports sekce byl jmenován Jonghyuk Baak a k plánu říká následující: „Velikost hráčské základny a popularita kompetitivního hraní v posledních letech zažívá raketový nástup. My jsme nyní dosáhli bodu, kdy se můžeme zaměřit na posun World of Tanks mezi globální eSportovou scénu. Liga Wargaming.net bude zlomovým posunem v naší snaze přinést potenciál téhle hry v této sféře na mezinárodní scénu“. 

Pro Wargaming a tedy i World of Tanks jde teoreticky o velký krok, protože prohlásit svou kompetetivní hru za eSport není nic malého, tím spíše, když jde o free-to-play titul, kterým protékají takové peníze. Wargaming by byl prý rád, kdyby postupně systém eSportu v rámci jejich hry expandoval, dělaly se větší turnaje a třeba se tak časem nabídly pro některé opravdu dobré hráče možnosti „vydělávat“ profesionálním „sportovním“ hraním.

Nejnovější články