Resident Evil: Revelations 2 na PC postrádá offline kooperaci, Capcom si sype popel na hlavu
zdroj: tisková zpráva

Resident Evil: Revelations 2 na PC postrádá offline kooperaci, Capcom si sype popel na hlavu

26. 2. 2015 15:01 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Tak tohle se moc nepovedlo. Capcom má na své virtuální hlavě solidní porci másla a jen těžko bude hledat cestu ven z problému, který si nasekal nepřesným popisem Resident Evil: Revaltions 2 na Steamu. Jednou z vlastností hry je, že hráčem ovládanou postavu doprovází ještě parťák, kterého v konzolové verzi ovládá buď AI a nebo jiný hráč skrz offline kooperaci. Jenže v PC verzi offline kooperace není funkční a v obou verzích bude (časem!) fungovat online kooperace jen pro Raid mód a ne pro kampaň. Což znamená, že kdo si chtěl na PC zahrát kampaň s kamarádem, má smůlu.

To by samo o sobě šlo akceptovat, zákazník se prostě rozhodne, zda produkt splňuje jeho požadavky a tedy, zda si jej koupí. Problém je v tom, že někdo v Capcomu udělal v popisu hry na Steamu Ctrl+C a Ctrl+V a nechal v popisu zmínku o možné offline kooperaci. A to už je průšvih, protože tu hra neobsahuje. Kdo si naplánoval kooperativní seanci s kamarádem v jednoho počítače tak brzy zjistil, že si mohou tak maximálně koukat přes rameno, jak se daří jejich AI společníkům.

Nutno ale říci, že minimálně co do oficiální reakce Capcom nedělal mrtvého brouka a nasypal si na hlavu tunu popela. Ono sypání má podobu oficiálního vyjádření na Steamu: „Omlouváme se našim hráčům Resident Evil: Revelations 2 na PC, kteří si hru koupili a očekávali lokální kooperaci. Pro PC verzi jsme lokální kooperaci neplánovali a omylem byl tento fakt opomenut v popisu hry na Steamu, což jsme napravili hned, jak jsme se o chybě dozvěděli. Byla to neúmyslná chyba a ještě jednou se omlouváme za zmatení. Momentálně hledáme možná řešení a brzy vás budeme dále informovat. Děkujeme vám za trpělivost a pochopení.“

Co za řešení to bude je ale ve hvězdách. Teoreticky by Capcom mohl zkusit do hry implementovat offline kooperaci, ale pro Rock, Paper, Shotgun se vyjádřil, že kvůli optimalizaci PC verze se vším nastavením grafiky atd. by nemohli garantovat stabilní průběh hraní, když by počítač musel pracovat se dvěma hráčskými obrazovkami. Nicméně, vzhledem k faktu, že pár lidí bude kooperaci požadovat s tím, že hru s tímto úmyslem kupovali, možná to vývojáři ještě jednou zkusí. Každopádně jediná jistota ohledně kooperace, jíž momentálně u Resident Evil: Revelations 2 máme je ta, že časem bude dodána online kooperace pro Raid mód.

zdroj: YouTube.com

Nejnovější články