Podle knižního nakladatele vyjde Total War: Rome II za rok
zdroj: tisková zpráva

Podle knižního nakladatele vyjde Total War: Rome II za rok

10. 10. 2012 14:45 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Poněkud prazvláštní cestou, jak se zdá, unikly informace o tom, kdy by měl vyjít velmi očekávaný přírůstek do rodiny Total War, Rome II.

Knižní vydavatel Pat Macmillan získal práva na vydání několika historických románů, které budou značkou a částečně asi i fiktivními historickými postavami navázány na samotnou hru. Zpráva pak uvádí, že první román by se měl objevit na pultech v říjnu 2013, kdy vyjde samotná hra.


Samozřejmě, je otázka, zda to není jen nějaký komunikační šum, nezapomeňme, že Creative Assembly ještě neohlásili, kdy Rome II vyjde. Nicméně zajímavý je i samotný fakt, že knihy vyjdou. Půjde samozřejmě o klasický cross-marketing, kdy se obě strany navzájem propagují. Ale teď už k tomu, o čem by ony romány měly být.

První kniha by se měla týkat kariérního vzestupu Fábia Petronia Secunda, fiktivního římského legionáře, který působí jako centurion v armádě Scipia Africana. Jeho první bitvy, o nichž si přečteme budou probíhat v polovině druhého století př.n.l. s Makedonií a sledovat jej budeme až do severní Afriky a obležení a zničení Kartága.

Autorem série by měl být David Gibbins, kanadský archeolog a romanopisec, který by měl zároveň úzce spolupracovat s Creative Assembly, což mi přijde jako zvláštní, neboť na historii se toho moc nemění, ale zřejmě tu dojde k hlubšímu provázání s nějakým scénářem v Rome II. Celkově jde o sympatický projekt, na jehož konci bychom se mohli dočkat zábavných knih, které snad budou jak historicky akurátní, tak i zábavné.

Nejnovější články