Čtvrtý sraz indie vývojářů nabídne přednášku tvůrce DayZ
zdroj: tisková zpráva

Čtvrtý sraz indie vývojářů nabídne přednášku tvůrce DayZ

23. 9. 2012 10:42 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Živelnost tuzemského vývojářského podhoubí dokazuje v posledních měsících celá řada akcí, které se snaží vzájemně propojit nezávislé tvůrce, aby si předávali zkušenosti nebo se vůbec poznali a zjistili, že ve svém snažení nejsou sami. Jednou z akcí, která se uchytila a má už nějakou, byť krátkou, historii je IGCZ, což je zkratka pro Indie Games CZ, jejíž čtvrtý díl se ve smíchovském startup „inkubátoru“ Node5 (dříve TechHub) uskuteční už tohle úterý 25. září GCZ.

Přijít byste na akci měli (vstup volný, WiFina pro všechny) pokud stojíte o přednášku či spíše rozhovor s Deanem Hallem, tvůrcem Arma II modifikace DayZ, kterého bude v angličtině zpovídat Vojta Bednář z Levelu a tyinternety.cz. Dalším hlavním bodem programu bude prezentace Jiřího Hnídka z Technické univerzity v Liberci a Jakuba Steinera z Red Hatu, kteří předvedou, jak udělat jednoduchou hru ve free 3D softwaru Blender. Co tam mají pořadatelé dál?

Přednáškový blok by pak měl svým vystoupením na téma umělé inteligence ve hrách uzavřít Michal Čertický, zakladatel turnaje AI ve Starcraftu. Večer bude dále pokračovat blokem krátkých představení několika nezávislých tuzemských projektů (Fisherman, Ski Park Tycoon, Click'n'Gun, TOND.cz, boARd 3D a Interande), a určitě pak dojde i na nějaký ten nezávazný pokec. IGCZ #4 by měla začít v úterý okolo sedmé hodiny večerní a podrobnosti včetně kompletního programu se dozvíte na těchto stránkách.

Nejnovější články