Blizzard se s Titanem pokusí zastínit WoW
zdroj: tisková zpráva

Blizzard se s Titanem pokusí zastínit WoW

9. 3. 2011 11:11 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Titan, kódové označení chystaného mamutího projektu Blizzardu naznačuje, že má jít o pokus...

Zvětšit zdroj: tisková zpráva Titan, kódové označení chystaného mamutího projektu Blizzardu naznačuje, že má jít o pokus přiblížit se úspěchu WoW nebo jej dokonce překonat. Paul Sams z Blizzardu potvrdil, že se společnost na novou značku, či spíše její budoucí podobu, hodně soustředí. „Myslím, že je to ta nejambicioznější věc, jakou jsme dělali a vidím, že se naše společnost soustředí, aby byla úspěšná. Máme jedny z nejnadanějších a nejschopnějších vývojářů a spoustu lidí, kteří pracovali na World of Warcraft jsme přesunuli do nového týmu na plný úvazek“.

Podle Samse ale nehrozí, že by přesun kapacit nějak ohrozil samotné WoW. Dle něj došlo v předcházejících letech k plynulému doplňování týmu, který nyní může převzít otěže z rukou původních tvůrců, jimž spadl do klína právě Titan. Zdá se ale, že by Blizzard mohl udělat zdánlivě sebevražednou věc – pokusit se WoW nahradit.

Stačí číst mezi řádky následujícího prohlášení... „WoW má podle mě před sebou spoustu let. Má dvanáct milionů platících hráčů a tento počet narůstá. Máme v plánu tento produkt podporovat ještě po mnoho let“...a tohoto: „Doufáme, že Titan World of Warcraft nezastaví, ale že jej zastíní. Věříme si. Ta hra bude mít obrovský dopad na herní průmysl a věříme, že i na svět“. Zdá se tedy, že se kutí WoW-killer. Jak to dopadne ale nezjistíme dřív, než vyjde Diablo III.

Nejnovější články