Vloupání a tajnosti z Elder Scrolls V: Skyrim
zdroj: tisková zpráva

Vloupání a tajnosti z Elder Scrolls V: Skyrim

21. 2. 2011 21:21 | Preview | autor: levis |

Březnové číslo francouzského OPM pokračuje v trendu sáhodlouhých preview RPG Elder Scrolls V: Skyrim a samozřejmě v něm lze najít spoustu novinek nejen o systému soubojů. Během střetů budete třeba moci využít magnetických schopností vašeho hrdiny a "posunout" kouzlo o maličko blíž nepříteli, aby na něj mělo větší dopad.

Autoři také ozřejmili často kladenou otázku, zda budou hráči schopní blokovat protivníkovy údery, když mají v jedné ruce meč a v druhé kouzlo - odpověď je záporná. Blokovat lze jedině v kombinaci meč plus štít nebo se štíty v obou rukou. Ve světě Skyrimu budete často nalézat očarované zbraně s tajemnými schopnostmi, ale jak už to tak bývá, ne všechny musí být nutně k užitku. Zda vás náhodou nalezená zbraň nějak nehandicapuje si, ale budete muset vyzkoušet sami, hra vám to úmyslně zatají.

Velká část preview se točí okolo toho, co budete moci v otevřeném světě dělat: kdo bude chtít, může se třeba vloupat do domu úplného cizince a prohlédnout si celou jeho domácnost. Stejně tak si můžete vyrazit do baru a poslouchat, o čem se lidé baví, čímž získáte nejen cenné informace, ale občas vám to otevře i nějaký quest.

Mimochodem ti, kdo vám budou questy zadávat, vám nemusí vždy prozradit všechno - pokud vás nebudou mít v lásce. Některé důležité informace můžou zatajit. Úplně si dokážeme představit ten nevinný výraz na jejich tvářích, až za nimi půjdeme s hořící koudelí: "Ale Franto, copak já ti vážně neřekl, že ten poklad hlídá drak?"

Nejnovější články