Ve středověkém sedle Mount and Blade
zdroj: tisková zpráva

Ve středověkém sedle Mount and Blade

19. 9. 2008 17:17 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Turecký mix středověké strategie a RPG z pohledu vlastních očí i třetí osoby.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva Hry od tureckých vývojářů nejsou pro nás Evropany ničím dvakrát běžným a již proto se vyplatí zbystřit nad zmínkou o sólo akčním RPG Mount & Blade, které hodlá nabídnout věrohodné středověké bojování. Svůj díl na tom má nést i otevřený herní svět, kde se budete moci volně projíždět (ať už z pohledu první či třetí osoby), lovit bandity, založit si obchodní živnost nebo se stát vojevůdcem a stanout v čele armád.

Součástí hry bude i bojový systém, odměňující úspěšnou sebeobranu proti nepříteli včetně ryze šermířských záležitostí, jako je správné držení těla či pořádné načasování jednotlivých úkroků. Třeba pokud po vás protivník sekne ze strany, budete mu muset správně nastavit meč a úder odrazit. Jiný druh soubojů zase nabídne jízda na koni, kde pochopitelně pomůže si opatřit štít, byť jiní zase upřednostní obouruční meč.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Do třetice si pak boje vychutnáte i z role vojevůdce, vydávajícího rozkazy řadovým pěšákům. Vedle klasického "držte se zpátky" a "postupujte kupředu" dojde i na složitější mechanismy a vše slibuje být o fous zajímavější ještě v pozdější části hry, kde pod vaši kontrolu připadnou někteří silní hrdinové. A s tím zároveň i jejich komplikované osobnosti, s nimiž bude třeba se vyrovnat a sžít.

Mount & Blade v Evropě vychází právě dnes, tj. 19. září pro PC, u nás se podle informací TISCALI objeví 17. října v lokalizované verzi od CD Projektu.
zdroj: PR

levis

Nejnovější články