V Need for Speed: Rivals se proti sobě postaví policie a závodníci
zdroj: tisková zpráva

V Need for Speed: Rivals se proti sobě postaví policie a závodníci

11. 6. 2013 0:45 | Preview | autor: Adam Homola |

Need for Speed: Rivals by nemělo být v jádru o ničem jiném, než o pořádném soupeření mezi policisty a závodníky. Od toho už samotný název, tedy rivalové. O hře jsme věděli už před pár týdny, ale teď jsme se dočkali prvního pořádného traileru, pár nových informací a možná trochu překvapivě také několika záběrů z natáčení Need for Speed filmu. Ty uvedla hlavní hvězda filmu, Aaron Paul, kterého možná znáte z Breaking Bad.

Film podle Need for Speed by neměl jít přímo proti populárnímu Fast and Furious, ze kterého už stejně dávno není jen závodní film, ale úplně jiný žánr. Filmové NFS by se mělo várit ke kořenům automobilových filmů ze šedesátých a sedmdesátých let a chybět by neměly hlavní propriety herní série: rychlá auta, epické honičky a pořádná akce. Záběry z natáčení vypadaly překvapivě dobře a opravdu mi připomněly starší díly Need for Speed, což zatím beru jako pozitivum.

Filmoví fanoušci si můžou v kalendářích zakroužkovat 14. březen příštího roku, kdy se film Need for Speed dostane do kin. Ale pojďme už k samotné hře, tedy k Need for Speed: Rivals. Tu má na starosti nové EA studio s názvem Ghost Games, ale na hře se podílí také ošlehaní veteráni z Criterion Games. Ve hře proti sobě budou stát policisté a závodníci, ale vy nebudete omezení pouze na závodníky, jak by se možná dalo čekat.

...

Naopak, budete mít volnou ruku a když budete chtít, budete si moct klidně navléct uniformu a postavit se na stranu zákona. Ať si vyberete jakkoliv, budete mít před sebou unikátní výzvy, odměny a také důsledky. Need for Speed: Rivals pojede na enginu Frostbite 3 a bude mít speciální systém AllDrive. Ten má podle vývojářů smazat linii mezi singleplayerem a multiplayerem.

Mazání linií má v praxi vypadat tak, že můžete začít nějaký závod jako singleplayer, ale klidně ho dokončíte ve formě multiplayeru. Hru budete moct bez problémů hrát i offline, ale její pravá síla má spočívat v onom propojeném online režimu v jakémsi persistentním světe. Můžete s někým vyrazit na závod hned od začátku, nebo se vám mohou skřížit cesty během něj.

Need for Speed: Rivals vyjde 19. listopadu 2013 na Xbox 360, PlayStation 3 a PC. Později se ukáže také na Xbox One a PlayStation 4, ale datum vydání next genových verzí se zatím neví.

Dění okolo letošní E3 můžete sledovat v našem E3 2013 speciálu a na videa pak můžete koukat na Games TV.

Nejnovější články