V Division bude jídlo a pití hrát roli, ale neumřete bez něj
zdroj: tisková zpráva

V Division bude jídlo a pití hrát roli, ale neumřete bez něj

17. 12. 2013 15:21 | Preview | autor: Aleš Smutný |

Trochu neprávem opomenutý rozhovor s dvojicí vývojářů velmi nadějně vyhlížejícího Tom Clancy’s The Division přinesl mnoho zajímavých informací. Připomeňme jen, že Division je postapokalyptickou nebo spíše apokalyptickou (protože se konci světa snažíte zabránit) hrou, co vás zasadí do New Yorku, který se momentálně řítí do civilizační propasti.

V rozhovoru se kupříkladu dozvíte, že jídlo a pití budou pro svět řítící se do potenciální záhuby důležité. Budou ale podle všeho sloužit primárně jako komodita a snad i třeba při úkolech, ale nebude platit, že byste bez potravin zemřeli. Ne, Deus se tedy, naštěstí, nekoná.

V Division nenajdete hráčská povolání. Budete si formovat své vlastní podle toho, jak budete postavu během své herní cesty sami rozvíjet. Inteligentní nápad, byť je samozřejmě široké spektrum schopností obtížněji designově ukočírovatelné. Pro Division budou důležité i kontrasty plynoucí z architektury města a střídání dne a noci. Právě New York svým odlišným stylem různých čtvrtí podle tvůrců nabízí dost prostoru pro různé typy architektonických přechodů.

Není jasné, jak to bude s přístupností všech budov. Autoři potvrdili, že interiéry budou velkou částí hratelnosti, stejně jako pohyb po střechách, v různých uličkách i slavných místech jako je Broadway. Nicméně, podle reakce na otázku asi všechny budovy přístupné nebudou, tedy ne ve smyslu, že byste si otevřeli dveře a vandrovali po budově.

Zisk nové výbavy, looting a všechny tyto prvky, které bývají (a v tomto případě i jsou) označovány za RPG, budou významným prvkem celého herního obsahu Division. Na začátku hry dostanete výbavu a zásoby na cca 72 hodin hraní, pak už byste si měli zajistit vlastní.

Co se týče případného řízení, dá se vyčíst, že asi ne, byť tým tuto možnost stále zvažuje. Ale má to i příběhové opodstatnění. V momentu, kdy se musíte starat o základní potřeby raději palivo využijete pro generátory nebo prostě zdroje tepla, než abyste jej využívali pro popojíždění po velkoměstě autem.

Další střípky informací a nápady najdete v samotném videu, které vidíte přímo zde, pod článkem.

Nejnovější články