Titanfall představuje frakci Frontier Militia a její hrdiny
zdroj: tisková zpráva

Titanfall představuje frakci Frontier Militia a její hrdiny

4. 2. 2014 15:26 | Preview | autor: Aleš Smutný |

Nedávno jsme vás informovali, že v chystané multiplayerovce Titanfall budou dvě kampaně, které ukážou dva různé pohledy na jeden centrální konflikt. Nyní se představila první ze soupeřících stran, zdánlivě „ti hodní“, Frontier Militia. Nicméně, jak bylo naznačeno, ono to s tím dobří/špatní nebude zase tak žhavé.

Jak název napovídá, Frontier Militia (něco jako Pohraniční milice) je tvořena sedláky, žoldáky, piráty, obchodníky a obecně vzato nearmádními složkami, které v případě potřeby vytvoří ozbrojené složky – milici. Bojují za Frontier, tedy okraj osídleného vesmíru. Nejde tedy o žádné skautíky, často jsou to živly libující si v ilegální činnosti.

Jsou však dostatečně organizovaní, aby se pustili do konfliktu s IMC (Interstellar Manufacturing Corporation), která se jejich území snaží dostat pod svou plnou kontrolu. Milice se dále dělí na brigády, které mají na starosti jednotlivé planetární systémy, byť často brigádu tvoří třeba jen pirátská flotila nebo gang. Díky tomu má Frontline Militia dost zdrojů na to, aby čelila ozbrojeným složkám ICM.

Kromě dosti elementární zápletky tvůrci představili i trojici hrdinů, kteří budou bojovat na straně FM. Prvním z nich je MacAllan, bývalý důstojník na palubě lodi IMS Odyssey a vyznamenaný veterán Válek titánů. Na Odyssey bojoval pod viceadmirálem Marcusem Gravesem během mírové operace na Hranici. Podle oficiálních záznamů IMC vedl na lodi vzpouru, načež z lodi uprchl s ostatními vzbouřenci a zmizel v Hranici. Záznamy o této události se ztratily.

...

Druhou hrdinkou je Sarah, která přišla při masivním přesidlování obyvatel Hranice ze strany IMC o několik členů rodiny. To vedlo k nevyhnutelné pomstě, kdy sloužila jako členka záškodnických oddílů Milice a následně se přemístila na velitelskou pozici jednotek Marauder. Díky tomu je na seznamu lidí, které chce IMC zlikvidovat prioritně.

Třetím je Bish, což je zkrácená verze jména Bishamon, což je japonský bůh a patron bojovníků, jeden se sedmi bohů štěstěny. Podle něj se ale Bish jen jmenuje, jinak jde o technika, který se narodil na Zemi, vyučil se v programu IMC a přesídlil na Hranici kvůli podrazu ze strany IMC. Následně se přidal k Milici, která mu nabídla práci a nyní slouží jako bojový specialista na bitevní systémy IMC, dělá operátora pilotům Titánů a prostě je to „ten chlápek přes techniku“.

Nedá se tedy říci, že by Titanfall nějak exceloval v narušení stereotypů a charakterových archetypů, ale pokud tahle military sci-fi bude dobře fungovat, asi se za to nebude nikdo zlobit. Titanfall vychází 13. března na Xbox One, X360 a PC.

Nejnovější články