Star Wars hra od Amy Henning se odehrává v období původní trilogie a vyjde v roce 2018
zdroj: tisková zpráva

Star Wars hra od Amy Henning se odehrává v období původní trilogie a vyjde v roce 2018

13. 6. 2016 2:16 | Preview | autor: Aleš Smutný |

Ačkoliv video, v němž se Electronic Arts dívají do budoucnosti svých her ze světa Star Wars, nešetří tradičními prohlášeními o tom, jak je pro dané tvůrce toto universum unikátní, pořád v něm jde najít pár detailů o doposud neoznámených hrách. Jedná se především o projekt Amy Hennig, na němž pracuje ve studiu Visceral a hru, na níž začíná dělat Respawn Entertainment pod vedením Stiga Asmussena (viz článek).

Nejprve právě projekt Respawnu. Asmussen sem přešel ze studia Santa Monica, kde pracoval na sérii God of War. O chystané hře prozradil jen to, že půjde o akční adventuru z pohledu třetí osoby. Ze záběrů z natáčení motion capture je vidět, že dojde na světelné meče, takže se zde objeví Jediové a Sithové (nebo Rytíři Renu). Víc ale nejde poznat, což znamená, že časové zasazení může být v jakékoliv éře Star Wars, od Staré republiky po období Prvního řádu.

Je zjevné, že projekt Amy Hennig by měl být dál, ale i tak jej čekejte až v roce 2018. K vidění je ale kromě obrázku z konceptu hry i záběr z raného dema, na němž vkročí hlavní hrdina do pouštního města (může jít o Tatooine, Jakku či novou lokaci) a vidět jsou vlajky Impéria, což hru jasně zasazuje do období před vznik Prvního řádu. Už z dřívějška víme, že hra by měla mít nové hrdiny i unikátní zápletku. Obrázek i pohled na hrdinu v koženém kabátu to potvrzují.

zdroj: Archiv

Na jednom záběru se mihne i nový typ TIE Fighteru, ale důležitější je, že na hře s Visceralem spolupracuje i Doug Chiang z Lucasfilmu, který zajišťuje, že vše bude v souladu se směřováním universa. Co se týká dalších projektů, potvrdilo se, že Jade Raymond a její studio Motive zatím působí v roli spolupracujícího týmu. Aktuálně zjevně pomáhají s vývojem dalšího obsahu pro Star Wars Battlefront. V něm by se měl objevit jak obsah z nové trilogie, tak z té původní.

V Battlefrontu se v roli jednoho z hrdinů určitě objeví lovec hlav Bossk, na jednom ze záběrů je vidět příprava levelu z útoku X-Wingů na Hvězdu smrti a to, že se v rámci střetů létadel podíváte do vesmíru potvrzují i záběry, které zřejmě pochází z verze pro PlayStation VR. Víc oficiálních informací o vydaných i doposud neoznámených Star Wars titulech zatím nemáme.

Nejnovější články