Smrtící kulka v Brothers in Arms Hell Highway
zdroj: tisková zpráva

Smrtící kulka v Brothers in Arms Hell Highway

12. 7. 2007 22:22 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Popisujeme průběh několika misí na holandském venkově, kde vám před německými hlídkami nepomůže ani schování se za plot.

Notně očekávaná E3 předváděčka next-gen akce od Gearboxu, třetího dílu realistické válečné střílečky Brothers in Arms začala známou holandskou misí v městečku, které měli seržant Matt Baker a jeho pětičlenný tým za úkol vyčistit od německých jednotek. Kdykoliv se hrdina ocitl pod palbou, začala se část obrazovky postupně zabarvovat do červena, což indikovalo zvýšený stupeň nebezpečí: dokud byl Baker přikrčený, obraz se jen mírně vlnil s výjimkou několika jasně viditelných míst (tím hra napovídala, kde najít dobrý úkryt). Jakmile si seržant stoupnul, všechno se rázem zbarvilo doruda, což značilo, že každou chvilkou může přiletět smrtící německá kulka.

Hell's Highway bude o realistickém pojetí války, k čemuž patří i zničitelnost prostředí. V rámci ofenzivního manévru se třeba německá četa schovala za dřevěný plot, který Bakerův kulomet okamžitě rozcupoval. Bezpečí nenašli protivníci ani za barikádami, odkud je za doprovodného bullet-time efektu vyhodil Mattův granát. To však stále nebylo nic v porovnání se silou správně namířené rakety, jejíž pomocí se seržant schovaný za plůtkem zbavil kulometčíka, kempujícího na vzdálené věži. Tyto dva momenty můžete ostatně vidět v půlminutovém sestřihu.

zdroj: Archiv


kompletní E3 2007 prezentace v oficiální verzi ve streamu či ke stažení (478 MB)

Tým vás bude samozřejmě na slovo poslouchat, i když některá rozhodnutí ve vážných situacích učiní sám od sebe. Velkou část Hell’s Highway (zhruba 10-15%) jinak odehrajete sólo, především v interiérech, které budete muset opatrně procházet a čistit od nepřátel, jako tomu bylo v holandské misi. Tyto momenty autoři rovněž využijí k tomu, aby vám pustili několik efektních filmečků, ve kterých bude Baker vzpomínat na své kolegy či litovat svých rozhodnutí, kterými je poslal na smrt (víc o tom v našich dojmech).

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Každou herní kapitolu bude tvořit několik map, které spojí právě cutscény v rámci herního enginu. Podíváte se nejen na holandské farmy, kde se v plochém terénu nebude lehké schovat, ale i do větších měst. Jedna úroveň se kupříkladu bude odehrávat v nočním Eindhovenu těsně po náletu Luftwaffe. Uvidíte tu nejen trosky rozbombardovaných příbytků, ale také opuštěnou nemocnici. Ve tmě prořezávané světly baterek po vás pasoucích německých hlídek budete mezi strašidelnými stíny a za absolutního ticha muset najít nováčka Frankieho, který se ztratil vaší skupině. Ačkoliv Hell’s Highways vypadá jako téměř hotová hra, podle dojmů zahraničních redaktorů čeká autory ještě spousta práce s tím, aby všechno poskládali dohromady. S tím počítá i datum vydání, znovu potvrzené na listopad tohoto roku.
zdroj: GameSpy, GS, IGN, GameTrailers

levis

Nejnovější články