Riddler, Penguin i Two Face projdou v Batman: Arkham Knight změnou
zdroj: tisková zpráva

Riddler, Penguin i Two Face projdou v Batman: Arkham Knight změnou

21. 3. 2014 15:05 | Preview | autor: Adam Homola |

Hlavním hrdinou nedávno oznámeného Batman: Akrham Knight bude samozřejmě Batman a jeho nový Batmobil, ale kde by byl komiksový hrdina bez záporáků. Tajemného Arkham Knighta si vývojáři z Rocksteady ještě pořád šetří, ale podělili se s námi o staronové tváře - Penguina, Two Face a Riddlera. Tyhle pány moc dobře známe z předchozích Arkham her, ale tady si tvůrci dovolili menší úpravy, které souvisí nejen se zasazením hry do jiného ročního období a příběhového kontextu.

V Rocksteady si jsou ale moc dobře vědomi toho, že tyhle známé firmy jsme viděli už několikrát a koukat na ně znova by nemuselo být takové terno, jako poprvé a podruhé v Arkham Asylum a Arkham City. Proto chtě nechtě došlo na menší úpravy jak chování, tak hlavně zevnějšku, jejichž výsledkem by mělo být celkové osvěžení starých známých. Začněme Penguinem. Dobře známý trpaslík ve fraku a cylindru bude v Arkham Knight trošku drsnější.

Hlavně mu vývojáři vzali jak kabát, tak frak a cylindr. Už to nebude takový “gentleman”. Zůstane mu košile, u které šly rukávy nahoru, je celá propocená a zdobí ji fleky od jídla. Hra se bude odehrávat na podzim, tudíž tolik oblečení jako v zimním Arkham City už není potřeba a dokonce mu vývojáři oholili i hlavu, takže je to takový starý slizoun, kterému máte sto chutí jednu vrazit.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Sice je to starý slizoun, ale pořád má vliv, moc a je nebezpečný. A má stylový zlatý řetěz. Velká změna, která proběhla u Penguina, se bohužel u Two Face nedostavila. Vývojáři byli prý natolik spokojení s jeho původním konceptem a vizuálním zpracováním, že mu jen vyhrnuli rukávy. Příběhově se z něj snaží udělat ještě většího drsňáka, ale vzhled zůstane víceméně stejný. Co, respektive kdo, bude pro změnu vypadat jako velká změna, je Riddler.

Toho jsme si v minulých hrách užili víceméně jen přes hlášky a hádanky, ale v Arkham Knight půjde konečně o plnohodnotnou postavu, jak se můžete přesvědčit na kolem se povalujícím obrázku. Riddler ale nebude stejný a v průběhu hry se projde vizuálním vývojem - například si rozepne pár knoflíků u košile apod., jak prozradili vývojáři skrze Game Informer. Změnil se samozřejmě trošku i sám Batman, byť nijak radikálně.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Z prvních obrázků jste si už určitě mohli všimnout propracovanějšího brnění a podobně jako v předchozích hrách se i tady na brnění projeví škrábance, trhance na plášti a stopy po kulkách. A na hladce oholené Batmanově tváři se také objeví menší strniště. Rocksteady zatím dávkují informace hodně řídce a je asi jasné, že hlavního záporáka Arkham Knighta si nechají na konec, ale ten nás v tuhle chvíli asi zajímá nejvíc. Z toho prvního neurčitého artworku vypadá jako nějaká mechanická verze Batmana.

Nejnovější články