Odhalení The Crossing
zdroj: tisková zpráva

Odhalení The Crossing

23. 12. 2006 21:21 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Příští projekt tvůrců Dark Messiah prý dá vzniknout novému žánru, který plynule mixuje singleplayer s multiplayerem.

Kříženec. Průsečík. Protínání. To jsou jen některé významy anglického slova Crossing, které bude i jménem hry a ne tak ledajaké. Má totiž sloučit singleplayer a multiplayer, jak je dosud známe, do úplně nového herního žánru nazvaného "cross-player". Co přesně si pod tím představit a jak bude vše v praxi fungovat, to si zatím můžeme jen domýšlet, čehož právě chtěli zainteresovaní vypuštěním této informace docílit a povedlo se jim to dokonale. Ke kompletnímu představení hry dojde až 19. ledna v příštím čísle časopisu Games for Windows, ale naštěstí byla naše zvědavost částečně uhašena půlminutovým teaser videem (10 MB, XVID), z nějž jsme vytípali pár momentek:

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Fakta: The Crossing bude základem first-person akcí, poběží na Source enginu a pro Valve Software ji vyvíjí studio Arkane (autoři Dark Messiah of Might & Magic a Arx Fatalis) za asistence uměleckého ředitele Half-Life 2. Podle videa se bude odehrávat v nějakém zřejmě francouzském velkoměstě, v jehož realisticky ztvárněných ulicích debatují hloučky lidí, poletují odpadky, povalují se interaktivní předměty a šedivé stěny budov nebo průchodů zdobí kresby graffiti.

Vedle přepadené poštovní dodávky jde kousek před vámi kooperující postava, která je sice ve stínu silničního nadjezdu, ale nad hlavou má vidět svůj nick (Jeff, asi Green, šéfredaktor magazínu :), jak bývá standardem v síťových hrách. Poté si z pistole zastřílíte na skupinku počítačových nepřátel a v závěru se nejspíš stejně jako my nezbavíte pocitu, že se do hry teleportoval hrdina Assassins Creed včetně svých vražedných metod... Na vaše názory, jak by se v takovém prostředí mohl inovativně mísit singleplayer s multiplayerem (že by něco na způsob The Ship nebo spíš Test Drive Unlimited; co-op online akce ve světě plném NPC?), se těšíme ve fóru.
zdroj: 1UP, Gamevideos

jd

Nejnovější články