Nová úroveň z Diablo III
zdroj: tisková zpráva

Nová úroveň z Diablo III

19. 8. 2009 21:21 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Na kolínském veletrhu se předvedla nová písečná lokace s dvojicí questů, připomíná Lut Gholein z dvojky.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Ačkoliv ta hlavní událost pro fanoušky Blizzardu, tedy letošní Blizzcon, začne až páteční večerní konferencí, na právě probíhajícím veletrhu Gamescom přesto nechybí Diablo III a spolu s ním překvapivě i nová úroveň. Ta se odehrává v pouštní oblasti Sundered Pass, velmi podobné druhému aktu druhého dílu, tedy městu Lut Gholein.

Rozdíl je prý už v tom, jak to celé vypadá: vířivá oblaka písku a malé písečné bouře, z nichž se noří hadi a nejrůznější pouštní hmyz, asi nikoho nenechají na pochybách ohledně toho, jak podstatně za onu dobu pokročila grafika hry.

Předvedenou úroveň vyplňuje několik questů: ten první dostanete od lady Asheary, která vás pošle do městečka Alcarnu, stíhaného nějakou zlou kletbou, tedy opět model opakující se z dvojky. Mezitím vás ale nemine možnost např. jít ulovit hledance jménem Husam, na jehož hlavu byla vypsaná odměna, nebo horníka vyzvedávajícího na kladce poklad ubránit před přívalem monster. A aby si na své přišli i skalní fanoušci hry, s dovolením fanstránek Diablocz.com přetiskujeme kus jejich českého překladu té odbornější složky preview:
    Začali jsme s docela dobrým vybavením, dvěma palicemi, sekerou, štítem, plus plným brněním. Taky jsme měli Adventurer's Backpack, který rozšířil inventář barbarky na dobrých 28 slotů. Obrazovka s inventářem by měla být všem Diablo fanouškům známá, ale nejnovější verze je daleko redukovanější a důmyslnější. Při najetí na neosazené předměty v inventáři vám vyskočí okno se statistikami toho předmětu a předmětu, který na daném místě výzbroje máte aktuálně dán.

    To o dost usnadnilo třeba vidět, jestli kožené kalhoty, které jsme vzali, byly lepší než ty "šťastné" kožené kalhoty, s kterými jsme vyrazili. Byly lepší. Pravým kliknutím jsme si je oblékli, čímž jsme z naší postavy vypustili štěstí, ale zároveň jsme zvýšili její brnění. Obrázek zdroj: tisková zpráva

    Kromě toho jsme měli dvě barbarské dovednosti, Ground Stomp a Battle Cry. První z nich byla přiřazena na klávesovou zkratku "2" a při aktivaci ochromila všechno kolem Barbariana. Užitečné, když máte všude kolem sebe Padlé a ještě vašim směrem hází jejich šaman ohnivé koule. Battle Cry, na klávese "1", zvyšoval dočasně naše brnění. Kdybychom hráli mutliplayerovou hru, přešel by efekt Battle Cry na všechny členy naší party. Ale my jsme úkol plnili sami.

    Další dovednost Barbariana, Cleaver, byla namapovaná na pravé tlačítko myši. Klikli jsme a naše namakaná ženská uštědřila dvěma nepřátelům najednou obouruční útok, tedy dokud byly vedle sebe. Znovu, šikovné když na vás ze všech stran tlačí Falleni a Sand Wasps. Ta písečná hnízda opravdu naštvou, mimochodem, vystřelí čtvero malých hnízd na vašeho hrdinu. Ohavný.

    V poušti jsme narazili na několik dalších protivných věcí, nejvíc nám vadil Desert Dervish, je to taková bestie s velmi silným útokem, který vás snadno odkopne.
Diablo III pro PC zatím nemá stanovené datum vydání, čeká se, že by mohlo vyjít někdy během příštího roku - více v našem zpravodajství:

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
Přírůstky do bestiáře Diablo III  [25.5.2009 13:13 - levis]
Uživatelské rozhraní Diablo III  [2.4.2009 02:02 - jd]
Wallpapery z Diablo III  [2.2.2009 11:11 - levis]

zdroj: Kotaku & Diablocz.com

Nejnovější články