Kapitán Dale Dye v MoH: European Assault
zdroj: tisková zpráva

Kapitán Dale Dye v MoH: European Assault

17. 4. 2005 20:20 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Americký vysloužilý mariňák, kapitán Dale Dye, kterého mohli mnozí poznat ve filmu Band of Brothers (HBO) jako plukovníka Roberta Sinka, je již několik roků odborným poradcem u FPS série Medal of Honor, jež dovedně mixuje autenticitu druhé světové války s dynamickou akcí.

Tahle řada, která započala svou existenci v roce 1999 na PSX, se v létě chystá přijít s dalším pokračováním pro současné konzole (PS2, Xbox, GC), jež má podtitul European Assault.
Je sice zvláštní, že právě PSX inkarnace je v řadě aspektů stále nepřekonaná (kupř. AI), nicméně dejme tvůrcům ještě šanci, zvláště když se nyní mluví o otevřených herních lokacích, nelineárním hraní a rámcově usměrňované kooperaci s dalšími muži na bojišti. Mezi nimi se má nyní nacházet také voják s věrnou podobou kpt. Dale Dye, po jehož boku se zúčastníte jedné nechvalně známé bitvy. Vedle svého vzezření se Dye ve hře objevuje i na zvukové stopě, anžto jeho hlas budete moci slyšet v radiovém vysílání.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Určitou zajímavostí může být fakt, že kpt. Dye se k Medal of Honor dostal na doporučení Stevena Spielberga, který s ním spolupracoval mj. na válečném snímku Zachraňte vojína Ryana. Díky dceři měl mít Dye velmi dobré povědomí o herním segmentu a spolu s tvůrci tak dokázal snadno najít společnou řeč a stát se nedílnou součástí vývojářského týmu. Není to jenom jakýsi dozor a snaha o zachování či dodržování jisté autenticity hry. Dye se též snaží, aby akce měla jistou logiku a propracovanost, např. umístění kulometného hnízda by mělo mít návaznost na přístupové cesty a jistou strategii v jeho postavení. Aniž bych se chtěl kohokoliv dotknout, z konzolových verzí je zřejmé, že díky ukrutné lineárnosti to měli tvůrci v tomto ohledu hodně zjednodušené:o)

Každopádně kpt. Dye už kroutí osmou "sezónu" v sérii MoH, v níž se máme nyní dočkat zcela nové funkce nazvané "adrenaline", díky které bude voják schopen jít za hranice svých možností. Vedle toho se přirozeně mluví o reálných lokacích druhé světové války, akurátnímu výběru z 35 zbraní a příběhovému pozadí, co mají mít na triku scénáristé se zkušenostmi z Hollywoodu.
zdroj: GameSpot, WP

martin

Nejnovější články