Heroes of the Storm rozšíří Varian Wrynn a velký raid boss Ragnaros
zdroj: tisková zpráva

Heroes of the Storm rozšíří Varian Wrynn a velký raid boss Ragnaros

5. 11. 2016 15:00 | Preview | autor: Adam Homola |

MOBA Heroes of the Storm se na BlizzConu dočkala řady oznámení, v čele se dvěma novými hrdiny. Ti jsou opět z univerza Warcraftu a tak se zdá, že na pomyslné dorovnávání počtů hrdinů z různých herních světů skutečně jen tak nedojde. Po nedávném StarCraftu a Overwatchi jsme dostali Samura a již za nedlouho ho přijde podpořit Varian Wrynn a jeden z nejznámějších bossů z World of Warcraft, sám Ragnaros.

Varian Wrynn

Prvním představeným hrdinou je starý známý Varian Wrynn, kterého si jistě pamatuje nejeden hráč Warcraftu. Na Wrynnovi začali vývojáři pracovat už v roce 2012, jenže přednost dostali jiní hrdinové a systémy (talenty, mapy apod.). Hrdina tak šel na několik let k ledu a tvůrci se k němu vrátili v únoru letošního roku, od kdy na něm pracují bez dalších odkladů.

MOBA verze Wrynna vychází hodně z jeho aktuální podoby v nedávno vydaném World of Warcraft: Legion, odkud mohli vývojáři Heroes of the Storm vytáhnout a využít model postavy ve vysokém rozlišení. Což u všech hrdinů nejde a příkladem na zcela opačné straně spektra jsou třeba The Lost Vikings, pro něž žádný model ve vysokém rozlišení neexistoval.

zdroj: Archiv

Při vytváření Wrynna, konkrétně jeho master skinu, se vývojáři neinspirovali jen ve World of Warcraft: Legion, ale také v letošním filmu Warcraft. Tam jsme sice Variana vidět mohli, ale řeč je o jeho otci Llanu Wrynnovi a jeho brnění. Konkrétně jeho specifické helmě, kterou ta v master skinu v Heroes of the Storm trochu připomíná.

Varian Wrynn je vůbec prvním hrdinou ve hře, kterého nemůžeme zařadit do jedné kategorie. Jde tak o multi-class hrdinu, v tomto případě rozkročeného mezi třídy warrior a assassin.

První schopností Wrynna, na klávese Q, je Lion’s Fang. Tím před sebe pošlete tlakovou vlnu, která nepřátelům způsobí poškození a ještě je zpomalí. Na Klávese W je Parry, díky čemuž vykryjete všechny nepřátelské útoky po určitou dobu. Na E najdete klasiku z World of Warcraft a to Charge, tedy výpad vpřed, který nepřátele poškodí a ještě je trochu zpomalí.

Wrynnova flexibilita pak začne už na 4. úrovni, kde si můžete vybrat mezi defenzivním či ofenzivním stylem hry. Shield Wall vám umožní být po určitou dobu imunní vůči jakémukoliv útoku, zatímco Warbringer vám zase radikálně sníží cooldown pro Charge a z obyčejného zpomalení nepřátel se stane omráčení.

Heroes of the Storm zdroj: tisková zpráva

Na 10. úrovni vás pak čeká výběr mezi třemi utlimátkami. První je taunt, kdy Varian popadne štít a tím zvýší své životy o 50 procent. Najednou tak z něj může být skvělý tank, který toho hodně vydrží. Alternativou je Colossus Smash, který vám zdvojnásobí damage a umožní k nepřátelům doskočit a způsobit jim tak ještě větší poškození. Poslední ultimátkou je Twin Blades of Fury, při které si Varian rozdělí meč na dva, čímž získá obrovskou rychlost útoku a tím pádem i velké poškození.

Dalším unikátním prvkem Variana jsou prapory. Ty si vyberete na 13. úrovni a k dispozici jsou tři. Každý z nich reprezentuje jiný národ Aliance a každý z nich nabízí jiné posílení pro vás a celý váš tým. Prapor Ironforge vám a vašim spoluhráčům zvýší štíty, prapor Dalaranu zase posílí schopnosti a pokud do země zapíchnete prapor Stormwindu, budete mít podstatně rychlejší pohyb.

Ragnaros

Druhým čerstvě oznámeným hrdinou je ikonický Ragnaros, jeden z nejznámějších raid bossů z World of Warcraft. Jeho evoluce v Heroes of the Storm patří rozhodně k těm zajímavějším, protože s ním vývojáři zápasili víc, než je běžné. Ragnaros ve své první verzi totiž vůbec nechodil, nechoval se jako hrdina a byl celou dobu přisátý na Core.

Což podle interního testování vývojářů vůbec nefungovalo. Druhý prototyp už tedy uměl chodit, ale stále to byl Core a kam hráč šel, táhl s sebou vlastně i Core. To vývojáři zavrhli velmi rychle ne ani tak pro to, že by šlo o příliš divoký nápad, jako spíše proto, že to v praxi jednoduše nefungovalo. Nicméně z interního testování dostali jasně pozitivní feedback k faktu, že chodit s obrovským raid bossem po mapě bylo zábavné. I když to byl Ragnaros, který ve Warcraftu zrovna moc nechodí.

Z dalšího testování pak vzešla finální podoba, kdy Ragnaros „chodí“ po mapě jako normální hrdina, ale můžete kdykoliv převzít jakoukoliv vaši pevnost, nebo zničenou nepřátelskou pevnost. Tím se sice dobrovolně upíchnete jen na jedno místo, ale Ragnaros se výrazně zvětší a získá jiné schopnosti, než jaké měl ve formě běžného hrdiny.

Heroes of the Storm zdroj: tisková zpráva

Ve chvíli, kdy zrovna okupujete jednu z budov, máte na klávese Q schopnost Molten Swing. Tedy velké máchnutí zbraní, která nepřátelům způsobí obrovské poškození, a ještě je omráčí. Na klávese W máte Meteor Shower, která nepřátele poškozuje a zpomaluje. A nakonec na klávese E najdete Rune Expolosion, kdy se na zemi objeví runa, co po chvíli vybuchne a způsobí velké poškození všem nešťastníkům, kteří na ní stojí.

Tolik Ragnaros coby obrovský boss umístěný na některé z budov. Jakmile s ním ale chodíte, chová se jako normální hrdina a má jiné schopnosti. V tu chvíli najdete na klávese Q schopnost Empower Sulfuras, která vám příští útok znatelně posílí, udělá poškození na velké ploše, a ještě vás vyléčí. Na W najdete Living Meteor, kdy přivoláte meteor kutálející se určitým směrem. Ideální na prchající hrdiny.

zdroj: Archiv

Na klávese E je schopnost Blast Wave, kterou můžete zakouzlit na sebe či na spřáteleného hrdinu. Blaste Wave zvýší rychlost pohybu postavy a po chvíli vybuchne, což způsobí poškození všem v okolí. První ultimátkou je Sulfuras Smash, při které vyhodí Ragnaros svou zbraň Sulfuras do vzduchu. Ta po chvíli dopadne na předem určené místo, kde způsobí obrovské poškození.

Druhou ultimátkou je Lava Wave, která vyšle velkou lávovou vlnu od vašeho Core k nepřátelskému. Po celé jedné lajně tak projede vlna lávy, způsobující velké poškození všemu, co nestihne včas uhnout.

Varian Wrynn by se měl objevit na veřejném testovacím serveru už příští týden, zatímco Ragnaros někdy v průběhu prosince. A pokud všechno půjde dobře a hráči společně s vývojáři neobjeví na poslední chvíli nějaké zásadní problémy, dostanou se do plné verze hry oba hrdinové nejspíš týden poté, co se objeví na testovacím serveru.

Nejnovější články