Hardwarové nároky The Division a další informace o hře nedlouho před startem bety
zdroj: tisková zpráva

Hardwarové nároky The Division a další informace o hře nedlouho před startem bety

22. 1. 2016 18:30 | Preview | autor: Adam Homola |

Nedlouho před zahájení bety zveřenili tvůrci oficiální hardwarové nároky akčního RPG The Division a zdá se, že obavy z příliš vysokých požadavků na PC byly plané. Abyste hru rozjeli na maximální detaily, tak samozřejmě potřebujete silnější stroj, ideálně s nějakou lepší GeForce GTX 970, ale zahrajete si i na starší grafické kartě a ne zrovna našlapaném procesoru.

Snad aby potenciální zájemce tvůrci nalákali ke koupi lepšího/nového hardwaru, zveřejnil dva nové obrázky z PC verze hry ve 4K rozlišení - a je opravdu na co koukat. Jestli bude PC verze The Division fungovat stejně dobře jak vypadají statické obrázky, máme se na co těšit.

Beta Xbox One verze The Division začne 28. ledna a majitelé PlayStation 4 či PC se dočkají 29. ledna. Beta na všech třech platformách skončí 31. ledna a plná hra vyjde 8. března. V případě PC verze budete potřebovat následující hardware:

Tom Clancy’s The Division zdroj: tisková zpráva

Minimální hardwarové nároky:

Operační systém: Windows 7, Windows 8.1, Windows 10 (pouze 64-bitové verze)
Procesor: Intel Core i5-2400, AMD FX-6100 nebo lepší
RAM: 6 GB
Grafická karta: NVIDIA GeForce GTX 560 se 2 GB VRAM (ekvivalent NVIDIA GeForce GTX 760), AMD Radeon HD 7770 se 2 GB VRAM nebo lepší
DirectX: verze 11
Pevný disk: 40 GB volného místa

Doporučené hardwarové nároky:

Operační systém: Windows 7, Windows 8.1, Windows 10 (pouze 64-bitové verze)
Procesor: Intel Core i7-3770, AMD FX-8350 nebo lepší
RAM: 8 GB
Grafická karta: NVIDIA GeForce GTX 970, AMD Radeon R9 290 nebo lepší
DirectX: verze 11
Pevný disk: 40 GB volného místa

Tom Clancy’s The Division zdroj: tisková zpráva

Podporované grafické karty NVIDIA v době vydání:

Řada GeForce GTX500: GeForce GTX560 (2 GB VRAM) nebo lepší
Řada GeForce GTX600: GeForce GTX660 nebo lepší
Řada GeForce GTX700: GeForce GTX760 nebo lepší
Řada GeForce GTX900 Titan: GeForce GTX960 nebo lepší

Podporované grafické karty ze stáje AMD v době vydání:

Řada Radeon HD7000: Radeon HD7770 (2 GB VRAM) nebo lepší
Řada Radeon 200: Radeon R7 270 nebo lepší
Řada Radeon 300/Fury X: Radeon R7 370 nebo lepší

U notebookových verzí grafických karet platí obvyklá poznámka, že oficiálně sice podporované nejsou. Hra by na nich ale měla fungovat za předpokladu, že mobilní verze grafické karty je minimálně stejně výkonná jako grafické karty uvedené v minimální konfiguraci, jak uvádí Ubi na blogu. Pak byste měli být v suchu, ale Ubisoft, stejně jako téměř všichni ostatní vydavatelé, stoprocentní funkčnost u mobilních grafik negarantují.

zdroj: YouTube.com

V dalším příspěvku na Ubi blogu se také tvůrci rozpovídali o specificích PC verze. Vedle očekávané podpory klávesnice a myši, potvrzení že multiplayer na PC nebudete moct hrát s konzolovými hráči, nebo že s podporou modifikací se kvůli multiplayerové/online povaze hry nepočítá, jsme se dozvěděli například o možnosti zvaní přátel.

The Division budete hrát skrze Uplay, ale vývojáři oznámili možnost zvát své přátele ze Steamu přímo do Uplay. Jakmile někoho pozvete, objeví se dotyčný uživatel Steamu v seznamu přátel na Uplay a uvidíte hned, zda je online či offline. Takovému člověku můžete poslat pozvánku do hry, nebo se naopak do jeho hry připojíte.

Některé PC hráče určitě potěší i možnost upravovat uživatelské rozhraní. Lze s ním hýbat, zvětšovat ho i zmenšovat a ladit jeho průhlednost dle libosti. I samotné rozhraní mimo hru by mělo být na PC jiné než na konzolích - speciálně uzpůsobené klávesnici a myši.

Angličtinou vládnoucí hráči si mohou pustit ještě video níže. Arekkz v něm komentuje své dojmy z hraní PC verze a do detailů rozebírá různá specifika, která zůstanou konzolovým hráčům odepřená. Záběry z PC verze bohužel neuvidíte, ale můžete se podívat jak hra vypadá na Xbox One a dozvědět se něco o PC verzi.

Nejnovější články