Greyhawk: The Temple of Elemental Evil info
zdroj: tisková zpráva

Greyhawk: The Temple of Elemental Evil info

9. 1. 2003 9:09 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Vydavatelská společnost Infogrames, která stojí mj.

za vydáním titulu Neverwinter Nights, oznámila svůj další projekt. Tím má být nová RPG s názvem Greyhawk: The Temple of Elemental Evil vyvíjená kalifornským týmem Troika. Mimochodem několik členů tohoto týmu se podílelo také na tvorbě věhlasného Falloutu a před určitou dobou se toto studio mohlo pochlubit také titulem Arcanum. Vydání Greyhawk: The Temple of Elemental Evil je naplánováno na druhou polovinu tohoto roku.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva Hra Greyhawk: The Temple of Elemental Evil je ve vývoji již asi rok a je postavena na 3. edici pravidel Dungeons & Dragons. Své hráče zavede do světa zvaného Oerth, kde na ně bude čekat nejedno dobrodružství a nejeden boj, v němž půjde o holý život. V rámci mnoha různých misí zavítáte také do vesnice Hommlet, hrabství Nulb a nakonec proniknete i do samotného Chrámu Mocného Zla (Temple od Elemental Evil), hraničního kamene temnoty a zoufalství ve světě bez naděje. Jednotlivé úkoly, které budete v průběhu kampaně a misí plnit, půjde jako např. ve Falloutu nebo Arcanum vyřešit různými způsoby. Jednou bude třeba násilí, jindy zase přijdou na řadu speciální schopnosti či dialogy. Navíc hra bude vybavena několika rozličnými počátky, což znamená, že v závislosti na zaměření vaší postavičky se na začátku ocitnete na jiném místě a také důvod vaší cesty do Chrámu bude různý.

V Greyhawk pro vás bude připraveno mnoho úkolů, ať už souvisejících s příběhem anebo jdoucích mimo něj. Tyto úkoly budou rovněž závislé na vašem výběru postav. Každé rozuzlení s sebou ponese nějaké "ale". Např. pro splnění určitého úkolu bude třeba oplývat alespoň minimálním stupněm schopností. Jindy zase určité rozhodnutí bude doplněno nějakým vedlejším účinkem (zabijete-li jednoduše postavičku, která vám nyní stojí v cestě, může to později ve hře vést k nepříjemným událostem). Bojový systém bude pojat tahově. Hráč si vytvoří až pětičlennou skupinku postaviček, se kterými se vydá za svým cílem. Během hraní však bude moci kdykoliv některého z členů odstranit a nahradit jiným.

Engine, který pro tento projekt tvůrci použili, je zcela nový. Nový je i interface a systém bojů i zkušeností, ale zatím nejsou k dispozici žádné obrázky. Jediné, co bude mít Greyhawk více méně společného s Arcanum, je systém objektů. Hra je pojata výhradně single-playerově, tudíž nepočítejte s žádnou pařbou přes síť a v plánu to není ani později.

zdroj: PR, GameSpot

korgull

Nejnovější články