Final Fantasy XI - poprvé jako MMORPG
zdroj: tisková zpráva

Final Fantasy XI - poprvé jako MMORPG

3. 8. 2003 19:19 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Jak to tak vypadá, převádět oblíbené hry a náměty do on-line podoby začíná být skutečně v kurzu.

Final Fantasy XI zdroj: tisková zpráva Na motivy Warcraftu se chystá World of Warcraft, příznivci Pána prstenů si zařádí v Middle-Earth Online a o Star Wars a aktuálním hitu Star Wars Galaxies ani nemluvě. Pozadu nezůstává ani populární série z Japonska Final Fantasy, jejíž pokračování Final Fantasy XI se nedá zařadit do žádné jiné kategorie než je MMORPG.

Příběh jedenáctky se má odehrávat v zemi Vana'diel, která je rozdělená na tři části - Republika Bastok, Království San d'Oria a Federace Windurst. Po příchodu Temného pána (Shadow Lord) se všechny tři spojí, aby zažehnaly hrozbu největšího zla, ovšem neodpadnou ani drobné rozepře, které mezi navzájem mezi sebou. O rasách jsme si již povídali, co se týče povolání vašich postav, tak tady prý systém hodně vychází z pátého dílu. Skuteční znalci Final Fantasy určitě ocení tento detailní seznam, týkající se aktualizovaných herních prvků. Počátkem července začal v Americe veřejný betatest FF XI, japonská verze je už v prodeji. Vydání obou anglických verzí (pro PC i PS2) by se mělo stihnout do konce roku. Hráči na obou platformách se budou moci díky službě PlayOnline zapojit do stejného světa. Pohled na to, jak bude vypadat, nabízí dnes vydaný třetí trailer (7 MB, DivX) z FF XI v délce dvou minut.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Jen pro zajímavost, kromě Final Fantasy XI je ve vývoji i anglická verze Final Fantasy X-2 (japonská je už venku), tedy alternativní akčně orientovaná "desítka", která bude ovšem dostupná pouze pro konzole Playstation2, stejně jako spekulovaná regulérní Final Fantasy XII. Aby toho všeho nebylo málo, připravuje se i samostatné RPG s názvem Final Fantasy: Crystal Chronicles, které si ovšem užijí zase pouze majitelé GameCube. Jistota je tedy jediná, za vším můžeme hledat firmu Square Enix.

zdroj: IGN

kate

Nejnovější články