Dystopická budoucnost RPG The Surge vychází ze současnosti
zdroj: tisková zpráva

Dystopická budoucnost RPG The Surge vychází ze současnosti

7. 8. 2015 14:45 | Preview | autor: Adam Homola |

Spolutvůrci Lords of the Fallen nám své chystané RPG The Surge naťukli už před několika měsíci, ale teď na Gamescomu vyrukovali s prvním artworkem a detaily příběhu. Nezapomínejme ale, že hra vyjde až v roce 2017, tudíž zatím nemůžeme čekat žádné velké detaily. Přesto si lze z prvních střípků vykreslit poměrně tíživou a depresivní atmosféru světa, do kterého se za dva roky ponoříme.

The Surge se odehrává v dystopické budoucnosti na Zemi, která se pomalu ale jistě blíží svému konci. Lidstvo na tom není vůbec dobře. Populace stárne, stroje jsou stále chytřejší a chytřejší a právě kvůli nim přišlo ohromné množství lidí o práci. Jednoduše přestali být potřeba ve chvíli, kdy mohly jejich práci bez problémů nahradit stroje. Lidé tak z přelidněných měst utíkají na předměstí, kde se snaží pracovat s pomocí exoskeletonů.

Lidstvo zažívá v The Surge poměrně černou a dekadentní vizi budoucnosti, ke které možná v jistých ohledech směřujeme i v reálu. Minimálně si není těžké představit, kde vzali tvůrci z Deck13 některé nápady a inspiraci. Vedle temného příběhu se v The Surge můžeme těšit na údajně inovativní soubojové mechaniky a hlavně originální systém pro rozvoj postav, založený na modulárních vylepšeních.

Ta získáte právě ze soubojů, které mají být drsné a nekompromisní. Bude to ale trvat asi ještě přinejlepším několik měsíců, než ze hry uvidíme alespoň screenshoty, nebo trailer. The Surge vyjde v roce 2017 na platformy, které zatím nejsou od vývojářů nijak potvrzené.

Nejnovější články