Clive Barker Jericho - nechte se unést
zdroj: tisková zpráva

Clive Barker Jericho - nechte se unést

20. 4. 2007 11:11 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Zvláštní jednotka, která se má vypořádat s hrozbami paranormálního charakteru, nalézá ve městě Al Khali cosi shnilého.

No mohli bychom vás ošidit o nové ukázky z chystané hororové FPS Clive Barker's Jericho? V žádném případě! Proto určitě neváhejte navštívit naši galerii, kam dnes přibylo devět nových screenshotů a rozhodně si nenechte ujít ani fantastický nový trailer. Clive Barker's Jericho je po Undying a Demonik Barkerovou již třetí snahou proniknout do světa počítačových her. Tentokrát tento slavný hororový spisovatel a všestranný umělec vložil svou důvěru do španělského vývojářského studia Mercury Steam a britské vydavatelské společnosti Codemasters, přičemž výsledek jejich společné práce by měl být vidět už za několik měsíců, ve třetím čtvrtletí tohoto roku. Na PC, PS3 a X360. Vše zatím naznačuje, že je skutečně na co se těšit. Rozdíly mezi platformami co do obsahu nebudou.

Příběh hry vás postaví do role kapitána Rosse, velitele zvláštní speciální jednotky zvané Jericho, která byla vytvořena za účelem vypořádat se s hrozbami paranormálního charakteru. Spolu s tímto týmem se podíváte do středovýchodního města Al Khali, kde se děje cosi podivného. Al Khali vás doslova vcucne a bude vás vláčet prostorem i časem. Za jiných okolností by to mohla být zajímavá a poučná zkušenost, avšak Al Khali je ovládáno zlem a pro vás se z toho stane noční můra. Ještě že každý ze šesti (sedmi, včetně kapitána) členů skupiny, rozdělené na dvě frakce - alfa a omega, ovládá nějaké dvě speciální nadpřirozené schopnosti a také dvě zbraně.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Například Abigail Black, blonďatá lesbička, umí dobře zacházet se snajperkou a kromě toho má zmáknutou telekinezi a pyrokinetické síly, takže dokáže na dálku pohybovat s předměty (dokonce i s kulkami) a ještě je zapálit. Pak tu budete mít také podsaditého hispánského chlápka jménem Fank Delgado, který též ovládá oheň, má jej přímo v paži a na dálku dokáže zapálit člověka a zároveň sám sebe chránit před případnými ohnivými útoky nepřátel. Takový Jones zase umí ovládnout mysl nepřítele a funguje jako technická podpora, opravář a otec Rawlings jako kněz (exorcista), léčitel. Zajímavou postavou týmu je bezesporu i Billie Church, polonahá ženská, ninja, vynikající v boji s mečem, stejně jako v nenápadném postupu za zády nepřítele.





Jako kapitán Ross budete moci kdykoliv vstoupit do kteréhokoliv ze svých podřízených a řídit jejich těla. Právě na správném využití té správné postavy a jejích schopností v určité situaci je hra postavena. Neznamená to ale, že zatímco vy budete jednoho z týmu ovládat, ostatní budou jen nečinně zírat a čekat, až se vtělíte do jejich těla. Samozřejmě pokud jim nařídíte, aby zůstali na svých pozicích, váš rozkaz splní, přesto disponují určitou dávkou inteligence, která stačí na to, aby si navzájem pomáhali a kryli se. Když se náhodou stane, že postava, kterou zrovna ovládáte, zemře, hra vás automaticky přepne do některé další, jež je momentálně v nejbezpečnější pozici. Některé levely vás nechají vystřídat všech sedm hrdinů, v jiných si budete muset vystačit pouze s jediným.
zdroj: PR, GamespyCVGGamespotGGMania

korgull

Nejnovější články