Autor Garry's Modu pracuje na open-world hře na způsob Day Z
zdroj: tisková zpráva

Autor Garry's Modu pracuje na open-world hře na způsob Day Z

20. 6. 2013 14:12 | Preview | autor: Ladislav Loukota |

Až se jednou budou psát učebnice herních dějin, Garry Newman se jako autor Half-Life Garry’s Mod, dost možná umístí i nad pozici Notche, tvůrce Minecraftu. Řada elementů z jeho opus magnum doslova vydláždila cestu dnes tak populární sandboxům á la Minecraft. Nyní je to však Newman, kdo začal opisovat od jiných. Usilovně totiž dle Redditu pracuje na multiplayerové survival hře Rust která, inu, vypadá jako kopie DayZ.

Sandboxový survival? To tu nebylo skutečně dlouho, že ano? Newmanův Rust slibuje všechny nezbytné elementy již zavedeného žánru a ještě něco navrch. Inspiraci nachází i v MinecraftuChybět tak nemá shánění jídla nebo tvorba šatstva ve snaze neumrznout v noci. Dojde i na stavění úkrytu, Rust slibuje celá, hráči vybudovaná, městečka, samozřejmě až z natěžených surovin.

Oproti Minecraftu dojde i na moderně působící grafiku. V momentální verzi jsou jako záporáci přítomní zombíci, tyto však Newman plánuje časem nahradit: "Také nenávidíme zombíky a někdy je vyměníme za normální NPCčka." Newman sám na férovku přiznává, že chvíli potrvá, než vyřeší, jak "nebýt jako DayZ". Alfa verzi Rust můžete poctít svou návštěvou zde, a k pročítání mechanik lze sáhnout i po této Wiki. A kdybyste se v nabídce současných konkurentů Rust ztratili, pak můžete zamířit ke jménům jako DayZ, State of Decay, Dying Light a mnoha dalším...

Nejnovější články