Activision oficiálně oznámili DOOM III
zdroj: tisková zpráva

Activision oficiálně oznámili DOOM III

3. 5. 2002 16:30 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

S třítýdenním předstihem před vypuknutím davového šílenství s názvem Electronic Entertainment Expo vypustili id Software a Activision tiskovou zprávu, ve které oficiálně ohlašují DOOM III.

news zdroj: tisková zpráva Až dosud nebylo úplně zřejmé, jak se třetí díl této legendární 3D akce bude jmenovat, neboť o ni různí představitelé id Softu mluvili v rozhovorech neurčitě jako "next Doom game". Oproti naší novince s datem 1.června 2000 a zprávě ze srpna téhož roku, kdy John Carmack poprvé odhalil své plány, se toho příliš z tiskové zprávy nedozvíte - pouze fakt, že hra bude debutovat na veletrhu E3 ve stánku vydavatele Activision v Los Angeles. Jinak ale stále platí dřívější střípky, podle nichž pro DOOM III vzniká revoluční 3D engine a také to, že tato first-person akce s hororovou atmosférou bude zaměřena primárně na singleplayer.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Šéf id Software Todd Hollenshead se dokonce nebál v tiskovce prohlásit, že "DOOM III změní očekávání lidí od počítačových her". Jestli k tomu skutečně dojde, zjistíme nejdříve za pár týdnů na veletrhu E3 nebo koncem příštího roku, na kdy se dá vydání této hry přibližně očekávat (oficiální termín zatím nebyl ohlášen). Do té doby vás mohu pouze odkázat na video (14 MB nebo 27 MB) z rok a čtvrt staré prezentace herního enginu na MacWorld Expo v Tokyu nebo na jinou nahrávku technology dema, kterou vloni v létě pořídil německý časopis GameStar na QuakeConu.
zdroj: PR Obrázek zdroj: tisková zpráva

jd

Nejnovější články