The Masterplan bude devadesátková hra ze sedmdesátek o velkém podfuku
zdroj: tisková zpráva

The Masterplan bude devadesátková hra ze sedmdesátek o velkém podfuku

11. 3. 2014 16:17 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Ne každé nezávislé studio je synonymem pro tým složený z nezkušených vývojářů. Podívejte se třeba na Shark Punch. Studio tvoří sice jen tři lidé, ale zkušeností mají na rozdávání. Od roku 2010 působili v Disney Interactive, společně tedy pracují už několik let. Nyní založili vlastní studio a rovnou oznámili svou originálně znějící hru The Masterplan, která se odehrává na začátku sedmdesátých let v USA, kdy prezident Nixon zrušil zlatý standard.

Možná jste slyšeli oficiální důvody prezidentského rozhodnutí, ale ty neoficiální vám nastíní a nechá prožít právě The Masterplan. Ujmete se role geniálních retro zločinců, kteří dají dohromady skupinku, co se podívá rezervám zlata Spojených států na zoubek.

Stylově bude The Masterplan zboku viděnou záležitostí jako z devadesátých let. Jenže trojice tvůrců ze Shark Punch došla k názoru, že devadesátkové hry byly fajn, ale když se k nim dnes vrátíte, ne vždy fungují, jak se vám vzpomínky snaží namluvit. Rozhodli se tedy, že udělají podobnou hru, ale trochu ji aktualizují, aby se dala dobře hrát a nechlubila se neohrabanými mechanikami jako „známkou punku.“

The Masterplan nemá být jednoduchá mlátička. Pěkně si musíte sestavit vlastní tým zločinců, sehnat vybavení a hlavně vymyslet plán. Čekat můžeme i tahové souboje, ale víc zatím autoři sdělit nechtějí. The Masterplan by měla od davu podobných her odlišovat i stylizace sedmdesátých let se všemi kudrnatými trvalými, obrovitými límečky košil, odhalenými hrudníky a kdoví čím ještě. Hra vyjde ještě letos na PC a myslím, že potenciálem jen hýří. Snad jej tvůrci naplní.

...

Nejnovější články