Take On Helicopters - nová simulace od tvůrců Arma her
zdroj: tisková zpráva

Take On Helicopters - nová simulace od tvůrců Arma her

31. 3. 2011 17:01 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Bohemia Interactive se činí, na konci týdne vydá datadiskový kompilát Arma 2: Posily a dnes oznamuje zbrusu nový titul Take On Helicopters, ze kterého máme k dispozici první informace, screenshoty a první video (najdete po rozkliku článku). Jde o úzce zacílenou leteckou simulaci, která těží ze zkušenosti s vrtulníky a helikoptérami, které v Arma hrách hrají dlouhodobě významnou roli. Tisková zpráva se překvapivě zmiňuje o příběhové zápletce, která popisuje těžké časy, jež dolehly na rodinnou leteckou firmu Larkinů - otec a syn musí společnými silami vrátit byznys do černých čísel. Na této premise bude založena sandboxová singleplayerová kampaň, která se bude odehrávat nad rozlehlým územím vymodelovaným podle severní Ameriky a jižní Asie, samozřejmě na základě skutečných dat.

Konkrétní příklady misí tiskovka nezmiňuje, jen dodává, že nabídka bude široká, takže to asi budou nejčastěji mise nalož-odvez-vrať se, okořeněné různými přísadami typu špatné počasí, někdo vás chce přepadnout a okrást a podobně. Příjemné však je, že základní kampani bude v nabídce herních módů sekundovat kooperativní i kompetitivní multiplayer (online i lokálně) v podobě scénářů a samostatných misí a k užitku bude určitě i editor misí pro tvorbu vlastních kousků. Pokud se toho chytí komunita, bude schopna přijít s obsahem, který svou kvalitou překoná i základ od tvůrců, jak je zvykem.

Take On Helicopter se pyšní všemi atributy, které jsou obvyklé pro hry od Bohemky – kde je to možné, vychází z reálných dat a informací a snaží se danou kategorii pokrýt v maximální šíři. Takže ve hře najdete velké množství helikoptér všech druhů dle užití a každá z nich by měla disponovat nejenom reálným kokpitem, ale hlavně realistickým leteckým modelem. Simulována však bude i práce s palivem a elektroinstalací.

V této souvislosti je tedy trošku podivné, že tvůrci hodlají nabídnout kvalitní zážitek nejenom fandům podobných simulací, ale i začátečníkům. Přeci jen jsou to dvě tak odlišné kategorie, že je nesmírně obtížné upravit obsah, aby byl bez ohledu na nastavení obtížnosti a komplexity pořád stejně zábavný. Ale rádi se necháme překvapit. Take On Helicopter vyjde pouze na PC ve čtvrtém kvartále tohoto roku, další informace hledejte na homepage.

A jak novou hru komentuje Marek Španěl, ředitel Bohemia Interactive? "Naše vojenské simulátory série Arma přinášejí jedinečnou a nápaditou zábavu již téměř deset let. Vrtulníky byly vždy důležitou součástí našich her a my cítíme, že přišla ta správná chvíle, věnovat jim více prostoru v samostaném projektu. Take On Helicopters je přístupná a přitom velmi autentická vrtulníková hra, která prověří letecké schopnosti každého hráče v parádním prostředí severní Ameriky a jižní Asie."

zdroj: Archiv

Nejnovější články