Steam nebude nabízet jen hry, ale i neherní software
zdroj: tisková zpráva

Steam nebude nabízet jen hry, ale i neherní software

9. 8. 2012 10:57 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Valve šturmuje a překonává hranice další terra incognita.

Tedy zemi neobjevenou, alespoň pro Steam. Už nějakou dobu se objevovaly zprávy o tom, že by se Steam mohl pokusit podívat i do krajin neherních a nyní to potvrdil. 5. září tak můžete dle Valve čekat první nášup neherního softwaru na Steamu.


„40 milionů hráčů, kteří se na Steamu objevují, se zajímá o víc, než jen hry. Sami nám řekli, že by rádi měli víc softwaru na Steamu a my tak touto cestou odpovídáme na žádosti našich uživatelů“, říká Mark Richardson. Samozřejmě, všech čtyřicet milionů asi nebuší na virtuální vrata Steamu, aby dostali svůj software, ale určitě se nabídka účinkem nemine. Znáte to, jak je něco na pultu, někdo si to určitě koupí.

Zatím nevíme, co čekat. Jediné informace jsou ty, že půjde o široké spektrum programů zaměřením od kreativity až k produktivitě a hlavně, že bude hodně těžit ze Steamworks prvků, tedy automatického patchování, vlastního prostoru v cloudu, jednotné steamovské instalace... a to jsou, nutno říci, hodně atraktivní a hlavně užitečné funkce. Navíc půjde z nemalé části o nezávislé produkty, protože půjdou podávat žádosti o zařazení skrze Steam Greenlight.

Takže, možná to je neherní téma, ale běží na momentálně výhradně herní platformě a vypadá, že by nám mohlo ušetřit čas a nebo dokonce nabídnout něco, o čem jsme nevěděli. Jen pak nepropadat nákupní horečce, jako když má Steam slevy a nebo je na App Store...nu, cokoliv.

Nejnovější články