Skylar & Plux připomíná Ratcheta s Clankem s českými kořeny
zdroj: tisková zpráva

Skylar & Plux připomíná Ratcheta s Clankem s českými kořeny

17. 3. 2016 13:50 | Novinky | autor: Honza Konfršt |

V roce 2016 zavítá na PC, Xbox One a na PS4 humorná 3D plošinovka Skylar & Plux: Adventure on Clover Island. Tu má na starosti duo týmů Right Nice Games a Grip Digital. Druzí jmenovaní přitom pocházejí z Česka a znát je můžete například jako spoluautory ambiciózního first person survival titulu The Solus Project.

Skylar & Plux: Adventure on Clover Island však půjde zcela odlišnou cestou a nabídne příběh z pastelovými barvami vykresleného ostrova, kde mocenské otěže pevně třímá rozezlený padouch jménem CRT. A asi vás nepřekvapí, že v traileru navíc vypadá jako obří obrazovka. 

zdroj: Archiv

Nejenom tím se autoři hrdě hlásí k retro proudu a svým projektem chtějí vzpomenout na veterány žánru, kam se řadí například Jak & Daxter či Crash Bandicoot. Asi nejvíce ale z videa a celkového přístupu k hratelnosti vyvstávají na mysli dva hrdinové skvělé série Ratchet & Clank. Pdobně se totiž k hlavní hrdince Skylar přidává nepravděpodobný a hlášky trousící společník Plux. Plux je mimochodem sova.

Společně s hlavní hrdinkou Skylar (kterou navíc stvořil sám záporák CRT) se hráči vydají na strastiplnou a humorem prorostlou pouť, během níž musí zabránit likvidaci světa. První obrázky pak odhalují různorodé prostředí skládající se jak ze sluncem vyhřátých pláží, vulkánů a pouští, tak i například z vrcholků zasněžených hor.

Tam a ještě dále se Skylar se svým sovím parťákem podívá. Hráčům bude k dispozici vylepšená ruka sloužící například jako hák, jen u toho však nezůstane. Hráči tak budou moci nalézt řadu vylepšení své výbavy a dokonce si také zalétat za pomocí jetpacku. Chybět samozřejmě nebudou ani četné potyčky s poskoky hlavního padoucha.

Hra by měla vyjít ještě letos na PC, PS4 a Xbox One a dle slibů autorů by měla přinést svěží alternativu ke všem těm vážně se tvářícím titulům dneška.

Nejnovější články